Noorderzon

gepubliceerd : 21 augustus 2013

Deel deze pagina

Bijgekomen van de fantastische KEI-week? Of ben je net terug van vakantie en heb je alle drukte gemist? Niet getreurd, de komende dagen kan je nog terecht op Noorderzon. Noorderzon? Juist. Hét performing arts festival in Groningen. Van 15 augustus tot en met 25 augustus vindt de 23e editie plaats in het Noorderplantsoen (en op vele andere locaties down town).

Noorderzon heeft van alles te bieden. Variërend van theater, dans, film, wetenschap en natuurlijk muziek. Hier kan je je eigen programma samenstellen. Verkeer je in een persoonlijke financiële crisis? Ook dan heb je een reden om alsnog naar Noorderzon te komen. Elke avond om 22:30 is er een gratis optreden op het Jupiler Dok. De artiesten die daar staan zijn zeker niet de minste. Afgelopen zondag werd het dok al afgebroken door de Britse band 'Noisettes', die je ongetwijfeld kent van het nummer 'Don't upset the rythm'. Donderdagavond staat de Australische band 'Deep Sea Arcade' op het programma. En dat terwijl ze afgelopen vrijdag nog present waren in de India tent op Lowlands! Voorproefje? We hebben de single 'Girls' hier alvast voor je klaargezet.

Natuurlijk kan je je voorzien van je eigen koek en zopie. Echter.. Noorderzon heeft je talloze drankjes, hapjes en zelfs complete maaltijden te bieden. Van een wafel bij de wafelkraam of een mierzoete suikerspin tot een biologische hamburger. Honger gekregen van bij de vijver staan? Ga voor kibbeling of sushi, of waan je even in Thailand met een kruidige curry. Smeer je keel bij de wijnbar, theetuin of Italiaanse koffiebar. Pak uit met een chocoladefondue of laat een kok voor je barbecueën.

Tot en met 25 augustus kan je op Noorderzon terecht vanaf een uur of 13:00/14:00. De eetgelegenheden openen vanaf een uur of 16:00. Check de actuele openingstijden hier