Noorderzon: tien dagen chillen in het park

gepubliceerd : 28 augustus 2012

Deel deze pagina

Noorderzon: tien dagen chillen in het park

De afgelopen tijd was het Noorderplantsoen een geweldige plek om een beetje rond te hangen. Tijdens de zomermaanden zitten er op elk moment van de dag mensen te chillen. Neem mee: eten en drinken, een voetbal, frisbee of barbecue, en je hebt gegarandeerd een mooie dag. Het park was anderhalve week lang nog mooier om te zien tijdens het Noorderzon festival. Elk jaar in augustus wordt het park gevuld met tenten, lichten, versieringen en hordes blije feestende mensen.

Het beste van dit alles is: het festival is gratis en het duurt maar liefst tien dagen! Net wanneer je terugkomt van vakantie en de introductieactiviteiten voor het nieuwe studiejaar langzaam aan beginnen, zorgt het Noorderzonfestival voor de laatste broodnodige afleiding. Dit jaar, vanaf 16 tot en met 26 augustus, begon elke middag het programma rond 4 uur en dit ging door tot middernacht. Tijdens deze uren kan je naar straattheater, dansshows, films, lezingen en muziek gaan, of zelfs naar een wetenschap- en kunsttentoonstelling. Met zo’n aanbod is het niet raar dat er elk jaar meer dan 125.000 mensen op af komen!

Voor sommige muziekacts moet je een kaartje kopen, maar elke avond is er om 22.30u een gratis optreden op het hoofdpodium. Dit podium heet Het Dok en het is uniek omdat het recht voor een vijver staat. De mensen kunnen het optreden volgen terwijl ze ontspannen rondom de vijver of op één van de grote terrassen er naast zitten. Elke avond is het weer volle bak, want er treden altijd de leukste nieuw bands op. Dit jaar waren dit bijvoorbeeld Of Monsters And Men (IJsland), Alt-J (Engeland), Deer Tick (VS), Boy & Bear (Australië) en nog veel meer.

Je hoeft niet eens naar een optreden te gaan om een mooie tijd te hebben. Het hele park is versierd met straatkunst en lichteffecten. Gewoon samen met een paar vrienden en een biertje in je hand rond lopen is al gezellig. Wij van GroningenLife zijn er elk jaar te vinden; voor ons is de zomer niet af zonder Noorderzon!

Door: Ido Venhuizen