NYE 2012!

gepubliceerd : 27 december 2011

Deel deze pagina

NYE 2012!

Sydney, New York, Amsterdam… Allemaal leuk en aardig, maar Groningen is ook echt geen verkeerde plek voor een mooie New Year’s Eve! Al was het alleen maar door het gebrek aan sluitingstijden, zo kan iedereen het nieuwe jaar op gepaste wijze inluiden. Na een kleine inventarisatie presenteert GroningenLife! graag drie manieren waarop de Groninger student oud en nieuw viert.

1. In de stad
In bijna elke kroeg is wel een oud en nieuw feest, dus veel studenten gaan graag naar hun stamkroeg om met een heleboel bekenden de fles champagne om twaalf uur open te trekken. Ook leuk: Café de Toeter heeft een avond vol entertainment, inclusief pubquiz! Voor veel studenten is oud en nieuw dé avond om helemaal los te gaan op chille muziek, bijvoorbeeld in Pand48. Het is wel slim om op tijd kaarten te kopen, veel evenementen zijn namelijk uitverkocht. Bart, student Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, viert oud en nieuw dit jaar op zijn studentenvereniging, wat hij ‘de kroeg’ noemt. “Eerst ga ik uitgebreid eten met mijn jaarclub en daarna gaan we naar ‘de kroeg’, bier drinken met clubgenoten. Om twaalf uur gaan er zeker een paar flessen champagne doorheen. Mooi toch?

2. In een studentenhuis
Anne, studente Rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen, viert oud en nieuw ook in Groningen. Met vijf andere huisgenotes. “We hebben elke dinsdagavond huisavond en dat is altijd zo gezellig dat we besloten ook oud en nieuw samen te vieren. We koken eerst een vijfgangendiner, dus iedereen moet één gang maken. De huisjongste zorgt voor oliebollen en champagne voor het moment suprême. Daarna gaan we naar een huisfeest in een ander studentenhuis.” Sommige studenten geven een groot feest met hun hele studentenhuis. Alle kamers, gangen, badkamers en andere hoeken en gaten worden beschikbaar gesteld voor de feestgangers die het liefst tot in de vroege uurtjes doorgaan. Alle gasten nemen drinken en oliebollen mee, in de gang draait een DJ en iedereen is welkom. Supergezellig om de mooiste avond van het jaar door te brengen met al je vrienden uit Groningen!

3. ‘Thuisthuis’
Lekker bij je ouders, oftewel ‘thuisthuis’, blijft ook nog steeds populair bij de Groninger student. Geen slechte optie, want na alle studentenkerstborrels – bij de studievereniging, met collega’s van je bijbaan en ook nog met een commissie – is het weer tijd voor andere vrienden. Roos, eerstejaarsstudente Communicatie aan de Hanzehogeschool Groningen, blijft met oud en nieuw lekker ‘thuisthuis’. “Zo zie ik mijn vrienden van de middelbare school ook weer eens. Ik heb in Groningen zo veel te doen dat ik hen nauwelijks heb gezien in de afgelopen maanden!” Bovendien houden heel veel verenigingen in Groningen een Nieuwjaarsborrel om het nieuwe jaar goed te beginnen, dus er is genoeg tijd om iedereen een mooi 2012 te wensen.

Wij van GroningenLife! zijn gek op deze NYE afterparties, want een nieuw jaar kun je niet vaak genoeg voeren!
 

Door: Marijn Korndewal