Over kunst en… beschilderde studentes

gepubliceerd : 27 november 2011

Deel deze pagina

Over kunst en… beschilderde studentes

Kleurrijke kunstwerken, posters, magazines, theezakjes, televisieschermen… Het is weer tijd voor het Jonge Harten Festival en niemand kan er omheen! Negen dagen lang, van 18 tot en met 26 november, bruist het in Groningen van de theatervoorstellingen, dansperformances en prachtige concerten . Alleen de crème de la crème uit de kunstwereld, toptalenten van over de hele wereld, krijgen een plekje op dit festival. Voorwaarde twee: de voorstellingen moeten leuk zijn voor jongeren van 12 tot en met 29. En dat was het zeker!

Zo zet Nick Steur in het uitverkochte Freeze! met een simpel concept – het stapelen van natuurstenen – een ongekend spannende voorstelling neer. Of The Sadists, die theater combineren met stevige rock, blues en countrymuziek. En de muziek van Lolly Jane Blue krijgt een theatrale tint door de sprookjeswereld die om de band heen hangt, met mooie kapsels, theatrale jurken en folk/elektronische muziek. Voor So you think you can dance hoeven we deze negen dagen ook niet thuis te blijven, want Jonge Harten weet wel wat dans is! Zo zetten de Youweeltjes een uitverkochte voorstelling neer met hilarische dansen gecombineerd met videobeelden.

De mannelijke bezoekers van het festival hadden waarschijnlijk hun eigen hoogtepunt: op klaarlichte dag liepen twee beschilderde studentes van de Universiteitsbibliotheek naar de Hanzehogeschool Groningen, waar zij een heuse fotosessie hielden!

Niet alleen de artiesten barsten va het talent, ook de organisatie heeft laten zien wat zij in haar mars heeft. Dit festival, met meer dan dertig acts en over de 10.000 bezoekers wordt georganiseerd door jongeren. Studenten vormen onder andere de redactie van het Jonge Harten Journaal, zij denken mee over de marketing van het festival in het publiciteitsteam en zij bedenken ludieke acties op straat via de denktank. En zelfs het magazine Jonge Harten, vol interviews, quizzen en prachtige foto’s, is uitgebracht in samenwerking met studenten van de Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen. En dat is ook de kracht van het Jonge Harten Festival: de jonge organisatie weet echt wat jongeren graag zien. En dat beperkt zich natuurlijk alleen niet tot de gebodypainte studentes…


Door: Marijn Korndewal