Party hardy in de UB!

gepubliceerd : 23 januari 2012

Deel deze pagina

Party hardy in de UB!

De kroegen hebben hier geen sluitingstijden, dus wij ook niet!” moet de Universiteitsbibliotheek (de UB) gedacht hebben. Nu denk je misschien: is een bibliotheek dan de hele nacht open? Jep! Omdat de “UB” sinds kort in tentamenperiodes tot 12 uur ’s nachts open is, geeft zij een feestje: “De Slapeloze Nacht”. 

Je denkt misschien ook: geitenwollen sokken types zijn nou niet bepaald nachtbrakers, toch? Fout! Geitenwollen sokken  types vind je niet in de Universiteitsbibliotheek Groningen, daar studeren studenten in hun hipste outfits om een dagje schaamteloos te flirten en in de roddels van de vorige avond te bespreken. En ehh… Ze zijn er natuurlijk ook om te studeren.

Maargoed, even terug naar het feestje. Van woensdag 18 op donderdag 19 januari was de bibliotheek de hele nacht open, wat vast erg goed uitkomt voor vele studenten, want de tentamenperiode is weer in volle gang. En eventjes in slaap sukkelen is er niet bij. Voor deze bijzondere gelegenheid verzorgt de bibliotheek muziekintermezzo’s, last-minute-colleges en natuurlijk een stevige sessie ochtendgymnastiek. Voor studenten die niet genoeg kunnen krijgen van studeren bij maanlicht is er een troost: ze kunnen de hele maand januari tot 12 uur ’s nachts studeren. Want dat is waar de “UB” voor bedoeld is. Studenten kunnen hier in alle stilte stapels studieboeken doorwerken en juweeltjes van essays wegtypen, vooral wanneer de stress even toeslaat.

Toch een kleine vraag aan de mensen van “De Slapeloze Nacht”. Want waar feest is, zijn studenten… Dus kunnen we hier vaker op rekenen?

Door: Marijn Korndewal