Recept van de Week: Burrito's

gepubliceerd : 30 december 2016

Deel deze pagina

Gezond eten is belangrijk, dat leren we al van jongs af aan, maar als je begint met studeren dan moet je ineens zelf in de keuken staan. Dan heb je in een keer te lang colleges, te weinig tijd, te veel afspraken en vooral te weinig stufi over na een avond in het Kasteel (*snik*). Daarom hebben wij voor jullie elke week een gezond, lekker, goedkoop en vooral makkelijke recept.

Deze week: burritos!

Booschappen (6 burritos)

  • Pak met 6 tortillas

  • 2 uien

  • 2 tenen knoflook

  • 1 rode paprika

  • 1 blik tomatenblokje

  • 250 gr rundergehakt

  • 1 blik kidneybonen

  • Zakje geraspte kaas

  • 100 gr rijst

  • 1 bouillon blokje

  • Crème fraiche

  • Guacamole

  • Peper en zout

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. (optioneel)

  • Kook de rijst gaar in de bouillon.

  • Fruit de ui en de knoflook.

  • Voeg het gehakt toe en bak dit bruin.

  • Snij de paprika in blokjes en bak mee.

  • Laat de kidneybonen uitlekken en voeg samen met de tomatenblokjes toe.

  • Laat het geheel een kwartiertje stoven op een zacht vuur en breng het daarna op smaak met wat peper en zout.

  • Neem een tortilla, smeer wat crème fraiche erop en verdeel een deel van het gehaktmengsel erover. Leg hierop een gedeelte van de gekookte rijst. Vouw de burrito dubbel en

  • Gooi er nog wat kaas overheen en bak de burrito’s in de oven totdat de kaas gesmolten is (optioneel)