Recept van de week: Pasta crème fraiche

Recept van de week: Pasta crème fraiche

gepubliceerd : 17 december 2016

Deel deze pagina

Gezond eten is belangrijk, dat leren we al van jongs af aan, maar als je begint met studeren dan moet je ineens zelf in de keuken staan. Dan heb je in een keer te lang colleges, te weinig tijd, te veel afspraken en vooral te weinig stufi over na een avond in het Kasteel (*snik*). Daarom hebben wij voor jullie elke week een gezond, lekker, goedkoop en vooral makkelijke recept.

Deze week: Pasta crème fraiche

Boodschappen (5 porties)

  • Pak volkoren spaghetti (500g)

  • 2 pakjes crème fraiche

  • 1 bakje roomkaas

  • Kaas

  • 1 courgette

  • 1 bakje kastanjechampignons

  • 1 bakje cherrytomaatjes

  • Kruiden

  • Olijfolie

Bereiding

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking (twee minuten korter dan aangegeven voor ‘al dente’).

  2. Snij ondertussen de courgette en champignons.

  3. Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan of wok en bak de courgette en champignons gaar.

  4. Snij de cherrytomaatjes. Voeg toe wanneer de courgette en champignons gaar zijn.

  5. Voeg de crème fraiche en de roomkaas toe, samen met peper en zout, roer even door en laat 1 minuut pruttelen.

  6. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus, roer goed door. Serveer met kaas.

  7. Dit levert 5 porties op, in de vriezer is pasta moeilijk lang houdbaar (1 maand) dus de kliekjes komen wel een keer op.