Recept van de week: Stokbroodtosti met soep

gepubliceerd : 24 december 2016

Deel deze pagina

Gezond eten is belangrijk, dat leren we al van jongs af aan, maar als je begint met studeren dan moet je ineens zelf in de keuken staan. Dan heb je in een keer te lang colleges, te weinig tijd, te veel afspraken en vooral te weinig stufi over na een avond in het Kasteel (*snik*). Daarom hebben wij voor jullie elke week een gezond, lekker, goedkoop en vooral makkelijke recept.

Deze week: Stokbroodtosti met soep!

Boodschappen (4 porties)

  • 2 verse stokbroden

  • Zakje geraspte kaas

  • Pakje salami

  • Teentje knoflook

  • Olijfolie

  • 1 courgette

  • 1 rode paprika

  • 1 blik/pak/zak soep naar keuze

 

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 graden

  • Verwarm de soep in de pan

  • Snij de stokbroden door de helft en doormidden

  • Pers de knoflook (of plet met de zijkant van je mes), pel en mix met ongeveer 4 eetlepels olijfolie

  • Snij de courgette in dunne plakjes en de paprika in halve ringen

  • Besmeer het stokbrood met de knoflookolie. Beleg 4 helften met plakjes salami, courgette, paprika en kaas. Dek af met de overige 4 helften. Strooi nog wat kaas over de broodjes.

  • Bak de broodjes ongeveer 10 minuten in de oven