Roeitalent Nanne Sluis: van pechvogel tot wereldbekerfinalist

gepubliceerd : 09 mei 2012

Deel deze pagina

Roeitalent Nanne Sluis: van pechvogel tot wereldbekerfinalist

Nanne Sluis verhuisde in 2003 voor zijn studie naar Groningen. Hij werd in zijn eerste jaar lid van de studentenroeivereniging Gyas en groeide in een aantal jaar uit tot een toproeier. Nanne werd tweede op de Studentenwereldkampioenschappen van 2010 en maakt zich nu op voor de kwalificaties van de Olympische Spelen in 2012. GroningenLife! wil dit Groningse talent natuurlijk het hemd van het lijf vragen. Hieronder een kleine selectie van de vragen en klik voor het volledige interview met Nanne hier!

Waarom ben je in Groningen gaan studeren?
“Ik wilde graag in een stad studeren die ik nog niet goed kende, ik was op zoek naar iets nieuws. Mijn broer had in Groningen gestudeerd, dus ik had ook goede verhalen gehoord over de stad en het studentenleven.”

Wanneer kwam jouw doorbraak?
“Dat was in 2008, toen begon het echte werk! In dat jaar ging ik tweezonderen (red.: een boot met twee man, zonder stuur) met Derek Noordhuis van Aegir. We werden toen derde bij de Nederlandse Kampioenschappen. Derek mocht vervolgens naar het WK onder de 23 jaar, maar ik helaas niet omdat ik al te oud was. Ik ging daarna roeien met jongens uit Amsterdam in een tweezonder en vierzonder. Dat het tussen ons klikte, werd wel duidelijk toen we naar het StudentenWK in Belgrado mochten. Bij deze wedstrijd werden we tweede, wat een hele prestatie is als je bedenkt dat de eerste plaats voor de roeiers van het Olympisch team was…! In 2010 werd ik achtste in de tweezonder op de Wereldbeker in Luzern. Dit succes heeft me de A-status bezorgd van het NOC*NSF. Deze A-status betekent dat je bij de beste acht in de Olympische velden hoort. Je krijg dan elke maand een toelage om te kunnen blijven sporten.”

Wat wil je nog bereiken in het roeien?
“Ik wil dit jaar het WK winnen en volgend jaar naar Londen, naar de Olympische Spelen! In september vinden op het WK de kwalificaties voor de Olympische Spelen plaats. Ik ga dus heel hard trainen de komende tijd en hopen dat ik fit genoeg ben om naar Londen te kunnen. Mijn grootste droom is natuurlijk om die gouden medaille in ontvangst te mogen nemen…”


Door: Anna Lamberts

* Zojuist is bekend geworden dat Nanne naar de Olympische Spelen gaat! Wij wensen hem ontzettend veel succes!