Studie kiezen? De Hanzehogeschool helpt je op weg!

gepubliceerd : 25 maart 2012

Deel deze pagina

Studie kiezen? De Hanzehogeschool helpt je op weg!

Wanneer je in je eindexamenjaar zit, komt het kiezen van de juiste studie steeds dichterbij. Voor de scholieren die al sinds jaar en dag weten wat ze willen studeren is het niet zo moeilijk. Die melden zich aan voor een opleiding en hoppa: nu is het alleen nog maar wachten op de uitslag van je examens!

Voor scholieren die weten dat ze naar het HBO willen, maar die het wat lastiger vinden om de juiste studiekeuze te maken, zijn de open dagen en voorlichtingsevenementen, georganiseerd door de Hanzehogeschool Groningen, een handige optie!

De Hanzehogeschool pakt altijd groot uit wat betreft open dagen afgelopen zaterdag 10 maart 2012 was het weer zover. Tijdens deze dag waren er van alle opleidingen, bachelor, deeltijd, master en MBA, docenten en studenten aanwezig, en was GroningenLife! er ook om je op weg te helpen met het maken van een studiekeuze. Bovendien was er ook nog de mogelijkheid om een workshop studiekeuze volgen. De ideale manier om erachter te komen wat jij nu echt interessant vindt!

Mocht je deze open dag gemist hebben, dan zijn er nog steeds vele andere mogelijkheden die je kunnen helpen bij het maken van een studiekeuze. Zo heeft de Hanzehogeschool het Hanze studiekeuzeadvies: een informatiecentrum waar je terecht kunt voor al je vragen over opleidingen, toelatingseisen, studeren en Groningen als studentenstad. Je kunt bij ze langskomen voor een adviesgesprek, maar je kunt ook een interessetest doen om erachter te komen welke opleiding het beste bij je past.

Ben je nog steeds enorm aan het twijfelen, dan is er zelfs nog de mogelijkheid om je aan te melden voor de cursus "Oriëntatie op je studiekeuze’’. Bij deze cursus wordt er uitgebreid stilgestaan bij je interesses en kwaliteiten, en welke opleidingen en beroepen daarbij passen. De eerstvolgende cursussen worden gegeven op 3, 10, 17 en 24 april 2012, dus het is nog mogelijk om je hiervoor aan te melden!

Klinkt april nog wat te ver weg en wil je je nu alvast oriënteren? Neem dan een kijkje op de website van de Hanzehogeschool! Natuurlijk kun je de Hanzehogeschool ook nog toevoegen op Twitter, om nog sneller antwoord te krijgen op je vragen!


Door: Petra Vledder