Tips van de maand

gepubliceerd : 20 september 2013

Deel deze pagina

Groningen lééft. Studenten zitten nooit stil en er valt dan ook elke dag van de week wel iets te beleven in het Hoge Noorden. Cultuur, muziek, feest, sport , alle categorieën komen aan bod en dan vaak ook nog eens tegelijk. Zo'n overvolle agenda maakt dat er gekozen moet worden en dat is niet altijd gemakkelijk als je nog niet zo bekend bent in de stad. Maarrrr, daar komt Groningenlife in beeld. Wij zetten even wat toppers op een rij in onze “Tips van de Maand”.

27/28 september: de Te Smerig Reunie Weekender
De kroegen van de Drie Gezusters aan de Grote Markt stonden over het algemeen niet bekend om hun verfijnde muzieksmaak of hipster-publiek . Tot dit jaar, toen de partyplanners van KopjeK besloten een tijdelijke club op te richten in de beruchte draaibar van “de Drie”. Dit bleek een geslaagde formule en KopjeK zou KopjeK niet zijn als er dan geen spetterend vervolg aan zo'n succes werd gegeven. Daarom staat in het laatste weekend van september het hele gebouw aan de Grote Markt in rep en roer. In alle zalen zullen bekende Groningse dj's draaien die aan de wieg stonden van de Groningse techno-scene. Daarnaast zullen er ook nog wat bekende namen uit binnen- en buitenland worden ingevlogen, gewoon omdat het kan. Losgaan met KopjeK in de Drie Gezusters met alle Groninger liefhebbers van elektronische muziek? Het kan in het laatste weekend van deze maand.

13 oktober: de 4-mijl van Groningen
Één van de grootste hardloop-evenementen van Nederland wordt gehouden in Groningen. De dertiende van oktober zullen wederom zo'n 20.000 man in stevige draf vanuit het centrum van Haren naar de Vismarkt in de stad lopen. Uiteraard zal een aantal professionele renners deze wedstrijd vooraan lopen, maar ook voor de recreant valt er genoeg te beleven. De hele stad loopt namelijk uit om hun vrienden en familie deze afstand af te zien leggen. Een gezellige dag met een sportief randje.

15 oktober: Veldhuis en Kemper
Ik wou dat ik jou was, gewoon een dag niet mezelf was...Voel je niet aangesproken, het is maar een songtekst. Inderdaad, van Veldhuis en Kemper. Deze mannen staan al sinds jaar en dag op het podium en hebben naast deze hit nog een aantal zeer bekende liedjes. Zoveel, dat ze er een hele show mee kunnen vullen. Die bovendien zeer vermakelijk is en naar Groningen komt op dinsdag 15 oktober. Dan staan beide heren mét hun vleugel op het podium in Schouwburg de Oosterpoort om hun tienjarig jubileum eens goed te vieren. Dus voor een avondje lachen en meezingen moet jij de tweede dinsdag van oktober in de Oosterpoort zijn! 

Restaurant/Café van de maand: De Sigaar
Naast muziek, cultuur, feest en sport staat Groningen ook bekend om zijn vele eettentjes. De één nog beter dan de ander. De Sigaar is afgelopen jaar verkozen tot de eetgelegenheid met het beste terras van de stad en dat is niet geheel onterecht. Je kunt er de hele dag in de zon aan het water zitten met een drankje in de hand. Als het weer wat minder is kun je er ook prima binnen terecht, waar de gezellige sfeer van een bruine kroeg hangt. Ook het eten is goed en dat alles is ook nog eens betaalbaar voor de gemiddelde Groninger student. 

Door Tomas Riemens