Tips van de maand: april

gepubliceerd : 03 april 2014

Deel deze pagina

De tentamens zijn weer bijna achter de rug, dus de Groninger student gaat weer leuke dingen ondernemen! Ook deze maand is er weer van alles te doen en als het weer een beetje meezit word het een prachtmaand. In het kader van, ‘bij zijn is meemaken’ een paar mooie activiteiten op een rijtje: 

9 april – Expo in der Aa-kerk: 400 jaar wetenschap
Der Aa-kerk is wederom het toneel voor een vette tentoonstelling, dit keer over ‘400 jaar wetenschap’. Een expositie ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen. De tentoonstelling geeft aan de hand van instrumenten en preparaten een kijkje in de rijke geschiedenis van de universiteit. Dit klinkt misschien saai, maar het tegenovergestelde is waar! De expositie biedt namelijk tegelijkertijd een blik op de verre toekomst door interactieve opstellingen, games, discussies en spektakel.

De expositie maakt deel uit van drie exposities, onder de noemer ‘For Infinity’. In het Groninger Museum  is er een tentoonstelling te zien over 400 jaar studentenleven in Groningen en het Universiteitsmuseum  toont ‘vier eeuwen kunst aan de RUG’.

11 & 12 april – Bierfestival in de Martinikerk
Naast studeren houden studenten natuurlijk van een biertje. Of twee. Misschien drie. En dat komt mooi uit! Want in de Martinikerk staat vrijdag 11 en zaterdag 12 april de vierde editie van het Bierfestival op het programma.

Op het festival kan er volop geproefd worden van nationale en internationale tapbieren en bieren op fles. Is weer eens wat anders dan een avondje Pintelier . Naast biertjes proeven is er natuurlijk meer te doen. Zo zijn er diverse masterclasses van internationaal bekende biergoeroes en is er, zowel voor amateurbrouwers als professionele brouwers, een brouwwedstrijd.

Voor tijden en prijzen check deze site!

17 april – The Passion
Heb je je altijd al eens afgevraagd wat ‘The Passion’ elk jaar op televisie doet? Dit jaar is het je kans om ‘m niet vanuit je luie stoel te bekijken, maar live op de Vismarkt!

De Vismarkt is donderdagavond 17 april het decor van het muziekspektakel ‘The Passion’. En aan bekende Nederlanders zal het niet ontbreken: de rol van Jezus wordt gespeeld door zanger Jan Dulles van de 3 J’s. Simone Kleinsma speelt Maria, musicalzanger Stanley Burleson is Petrus en Jack van Gelder kruipt in de huid van Pontius Pilatus. Presentator Beau van Erven Dorens treedt op als de verteller van het paasverhaal.

Wil je meer weten over het evenement of misschien wat achtergrondinformatie waar het paasverhaal ook alweer over ging? Klikkerdeklik op deze link!

18 april – de Bloemetjesmarkt
Op deze dag raden we je aan om even afstand te doen van je stalen ros en te voet verder te gaan, want tijdens de jaarlijkse bloemetjesmarkt is er in de stad geen doorkomen aan. Mensen uit alle delen van het land en van buiten Nederland komen naar Groningen om de mooiste bloemetjes en plantjes te kopen.

De Bloemenjaarmarkt bestaat uit meer dan honderd kramen, verspreid over de binnenstad van Groningen. Zo ongeveer alles wat groeit en bloeit is er te vinden: verse snijbloemen, grote en kleine kamerplanten, bloembollen, zaaigoed, tuin- en kuipplanten, maar ook gereedschap en andere tuinartikelen. De Bloemenjaarmarkt trekt jaarlijks zo’n 100.000 bezoekers. En heb je niet zulke groene vingers? Dan is het alleen om de sfeer ook al het checken waard!

26 april - Koningsdag
Dit jaar is het voor het eerst zover: Koningsdag! De benaming mag dan iets anders zijn, maar het kan niet anders dan een fantastische dag worden.

De festiviteiten gaan de avond ervoor, op 25 april, al van start met de Nacht van Oranje met tal van optredens op podia verspreid over de binnenstad. Op Koningsdag gaat het feest onverminderd door. Op allerlei plekken in de binnenstad zijn activiteiten, zowel voor jong als oud. Ook in de stad-Groningse wijken gaat Koningsdag niet onopgemerkt voorbij: daar worden onder andere vrijmarkten georganiseerd. Kan je misschien nog wat goedkope spulletjes scoren ook.

Dat was het voor deze maand, veel plezier!

Door Beppie van der Sluis