Tips van de maand: December!

gepubliceerd : 05 december 2013

Deel deze pagina

December: de gezelligste, meest kindervriendelijke, meest knusse, koudste, meest romantische, ongezondste en de meest oer-Hollandse maand van het jaar. De familieleden, pepernoten, klapschaatsen, kado’tjes, kerstbomen, snert, sneeuwvlokken en goedheiligmannen vliegen je om de oren. Maar is dit dan een maand om alleen maar binnen bij de haard te blijven? Absoluut niet! In Groningen is genoeg te doen om deze maand nog leuker te maken dan ‘ie al is. Hoe? Door deze tips op te volgen.

Black & Bloom - Oude Kijk in ‘t Jatstraat 32
Mocht je deze maand een heftige sneeuw- of regenbui op je hoofd krijgen, dan is het zeker aan te raden om op een van de banken van het schattigste koffiezaakje van Groningen neer te ploffen. Met een ruime keuze uit de meest creatieve koffiesoorten van buitengewone kwaliteit en zelfgebakken taarten is dit de plek om even bij te komen na een lange dag studeren. Een absolute aanrader is de malteser latte in combinatie met de raspberry cheesecake, gebakken door Karin, de partner van de eigenaar, tevens professioneel banketbakster en verantwoordelijk voor alles wat eetbaar is bij Black & Bloom. Verder kun je hier ook allerlei koffie-gadgets kopen, alles leren over koffie in een van de workshops en natuurlijk je hard uitstorten bij de altijd gezellige barista. In december en januari is Black & Bloom ook op zondag geopend. May the caffeine be with you!

De Soepwinkel - Oude Kijk in ’t Jatstraat 12
Na alle winterse lekkernijen wordt het tijd voor iets gezonders. Gelukkig is daar de Soepwinkel. Dit hart- en maagverwarmende zaakje heeft elke dag vier verschillende soepen op het menu staan. Dan bedoel ik geen tomaten- of erwtensoep, maar veel exotischere varianten zoals aardperensoep, preisoep met rijst of wortelsoep met gember en sinaasappel. Natuurlijk is alles zelfgemaakt, biologisch en tegen een lage prijs. Kun je niet kiezen? Neem dan gewoon een proeverij van drie soepen. Eet smakelijk.
 

Schaatsen Waagplein - 14-12-2013 tot 06-01-2014 
December doorkomen zonder de 500 meter te hebben geschaatst, dat kan natuurlijk niet. Gelukkig hoef je daarvoor niet naar Friesland, aangezien er vanaf half december midden in het centrum ook gewoon een ijsbaan ligt! Zo kun je tussen de colleges of het boodschappen doen door even een rondje maken, of juist ’s avonds gaan om meteen van alle kerstversieringen die Groningen rijk is te genieten. Kun je echt niet wachten tot 14 december? Dan kun je alvast warmrijden op de ijsbaan van Kardinge.

Kerstmarkt - 20,21,22-12-2013 - Hoge en Lage der A
Langs het water, waar een maand geleden de Goede Sint nog Groningen kwam binnenvaren, zal deze drie dagen de Kerstmarkt plaatsvinden. Mocht je nog kerstinkopen moeten doen, heel erg van Glühwein en gebreide sokken houden, of wil je gewoon graag dat heerlijke ‘kerstgevoel’ in je buik voelen, dan is dit de plek om heen te gaan. Dit evenement vindt tegelijkertijd plaats met de Winterwelvaart, waarbij tientallen charterschepen in de binnenstad zullen liggen, wat de sfeer alleen maar ten goede zal komen. 

Hed kandi - 31-12-2013 - Martini Plaza
 

Hed Kandi (London) wordt, mede door de beroemde visuals van mode-illustrator, Jason Brooks, gezien als ‘the world’s most glamorous music & lifestyle brand’. Met inmiddels 125 releases verkoopt Hed Kandi wereldwijd ongeveer 1 miljoen albums per jaar. De bekroonde feesten van Hed Kandi worden wereldwijd gehouden in hippe clubs in steden als Londen, Barcelona, Las Vegas en wekelijks op het party-eiland Ibiza.  Groningen past natuurlijk prima in dat rijtje en daarom staan ze op oudejaarsavond in Martini Plaza. Het wordt een gemaskerd feest met uplifting House muziek, spetterend vuurwerk en een overdosis aan glitter. Wees er snel bij, want er zijn meer party-animals in Groningen die graag een weergaloos begin van 2014 willen.

Nog niet overtuigd? Lees dan wat Hed Kandi er zelf over te melden heeft: Our live entertainment will cause the most memorable night, our DJs will never let you stop dancing, our decor will make the headlines and our dancers will surprise and tease.

Dat lijkt me duidelijk.

Door Lucia Grijpink