Tips van de Maand: Juni!

gepubliceerd : 07 juni 2014

Deel deze pagina

Het einde van het collegejaar is in zicht, maar dat is natuurlijk geen reden voor studenten om zich op te sluiten in de UB. Het zonnetje schijnt, het RUG lustrum is nog bezig en bovendien staat de maand juni voor de deur met super veel leuke activiteiten.

1 juni - Dolletjes op Rolletjes
De allereerste dag van juni mag je alvast markeren. Je kunt namelijk weer even helemaal terug naar de 60’s bij Dolletjes op Rolletjes. Hier mag je de hele middag rondjes rijden op rolschaatsen in de disco op Rock’n Roll muziek, je kledingkast aanvullen met vintage spullen en allerlei workshops volgen. Waar is dat feestje? In de Puddingfabriek natuurlijk. Een kaartje kost 10 euro, maar de opbrengst gaat naar de stichting Spieren voor Spieren. Dan is je karma ook meteen gereinigd.

14 juni – Maskerade
De studenten worden doodgegooid met lustrumactiviteiten, wat opzich best wel ontzettend leuk is. Juni is ook weer lekker volgepland, met onder andere de Maskerade. De voorbereidingen voor dit evenement zijn al vanaf begin dit jaar bezig. Zeven wijken, zestien studentenverenigingen en zeven kunstenaars hebben de handen ineen geslagen om een spectaculaire optocht door het centrum te verzorgen. De mobiele kunstobjecten zullen symbool staan voor de verschillende wijken in Groningen en de studentenverenigingen die zich daarin bevinden.

14 juni - Bommen Bootrace
Elk jaar racen de toproeiers van Cambridge en Oxford tegen elkaar in the Boat Race. Veel Engelse mannen gaan aan één van die universiteiten studeren om daar deel van uit te mogen maken. Onzin natuurlijk, want in Groningen wordt vanaf dit jaar ook een Boat Race gehouden – de Bommen Bootrace. De Theems wordt ingeruild voor de Groningse grachten, waar Groningse studenten de strijd aangaan met studenten uit Münster. De toproeiers uit Oxbridge komen ook even langs om te kijken hoe je nou echt moet roeien en hoe Groningen de tegenstander inmaakt. Ook gaan de hoogleraren van Groningen en Münster de battle met elkaar aan.

15 mei – 15 juni – fototentoonstelling Sacha de Boer
Ken je Sacha de Boer nog? Die nieuwslezeres met de prachtige stem – doe ons maar een luisterboek – die getrouwd is met die andere leuke nieuwslezer, namelijk Rick Nieman. Nadat zij besloten had te stoppen bij de NOS, is ze naar Groningen gekomen om haar eigen fototentoonstelling te maken. Ze heeft in 25 foto’s het ‘Groningse DNA’ weergegeven. Het is een openlucht expositie, dus de foto’s zullen verspreid door Groningen te zien zijn.

19 juni – Italiaans Taalcafé
Mocht je van plan zijn deze zomer naar het land der ijsjes, pizza’s en limoncello te gaan, dan is het aan te raden om de 19e even langs het Groninger Forum te komen. Daar wordt namelijk het Italiaans Taalcafé georganiseerd in samenwerking met taalinstituut Ital-lingua. Hier kun je je Italiaanse taalvaardigheden weer even ophalen door de hele avond gezellig met andere (semi-)Italianen te kletsen. Op die manier zal je straks in de discotheek in Rome alle knappe Italianen  / Italiaanse vrouwen omver blazen met je gelikte woordenschat.

Veel plezier deze maand!

Door Lucia Grijpink