Tips van de Maand: Maart

gepubliceerd : 02 maart 2014

Deel deze pagina

Februari zit er weer bijna op en dan is het logischerwijs tijd voor maart. En maart roert met z’n staart, ook op activiteitengebied. Wederom een gevariëerd aanbod aan activiteiten deze maand!

1 Maart- Yuck + Avery Plains in de Vera
Ook zat van al die dure concertkaartjes voor grote artiesten die je als student eigenlijk helemaal niet kan betalen? Neem dan een keer een kijkje in de Vera, het centrum voor popcultuur in Groningen. Op 1 maart wordt de maand afgetrapt door Yuck + Avery Plains, een band die je het best in kunt delen onder het genre noisepop. Voor 8 euro kan je al een kaartje bemachtigen. Niet helemaal jouw ding? Check de agenda van de Vera voor de maand maart of er iets anders tofs voor je bij zit.

8 Maart – Open dag Hanzehogeschool
Nog geen idee wat je wilt gaan studeren? Dan is de open dag die de Hanzehogeschool organiseert misschien iets voor jou! Deze open dag biedt namelijk de gelegenheid kennis te maken met jouw studiemogelijkheden. Tijdens de open dag zijn er van alle opleidingen, bachelor, deeltijd, master en MBA, docenten en studenten aanwezig. Je kunt ze dus het hemd van het lijf vragen in de zoektocht naar jouw perfecte studie. En je kan natuurlijk mee met de rondleiding door Groningen, gegeven door GroningenLife!

Je kunt je hier aanmelden voor de open dag.

22 Maart – Expositie Eerste Wereldoorlog Scheepvaartmuseum
Voor de geschiedenisfreaks onder ons: vanaf 22 maart tot en met 9 juni  is in het Noordelijk Scheepvaartmuseum een expositie genaamd ‘Gedwongen vrijheid. Het Engelse Kamp in Groningen 1914-1918’ te zien. In augustus 2014 is het honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Nederland was neutraal tijdens deze oorlog, maar dat betekende niet dat de oorlog aan onze neus voorbij ging. Sterker nog: Groningen was direct betrokken bij de oorlog in het Engelse Kamp. Dit kamp, gelegen op de Kempkensberg, het terrein van de huidige DUO, was ingericht voor 1500 Engelse mariniers.

De tentoonstelling vertelt het verhaal van deze Engelse soldaten en hun relatie met de stad Groningen. Voor slechts zes euro per persoon kan je deze expositie bezoeken.

28 Maart – Whiskyfestival
Niet vies van een drankje? Dan is het whiskyfestival dat van 28 tot en met 30 maart wordt georganiseerd wel iets voor jou! De prachtige Der Aa-kerk is het decor voor het jaarlijkse Wiskey Festival Noord Nederland. Het festival trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers die wel van een whisky op z’n tijd houden. De komende editie belooft ook weer een succes te worden met meer aandacht voor het proces van whisky maken en het (leren) proeven van whisky.

Schaatsen bij Kardinge
De schaatskoorts door de succesvolle Olympische Spelen zal je vast niet voorbij zijn gegaan. Heb je daarom zin om je eigen ijzers weer eens onder te binden? Dat kan! Het natuurijs werkt deze winter niet erg mee, maar de schaatsbaan van sportcentrum Kardinge is een goed alternatief. Voor 6,20 kan je je heerlijk uitleven op deze ijsbaan. Wanneer je een ACLO-kaart hebt, kan je zelfs voor 4,10 lekker je rondjes maken. Heerlijk!

Heb je niks met schaatsen en mag de zomer van jou nu wel weer snel komen, dan kan je ook een duik nemen in het subtropisch zwemparadijs van Kardinge. Ook met je ACLO-kaart krijg je hier weer korting.

Genoeg te doen dus in deze maand. Veel plezier!

Door Beppie van der Sluis