Tips van de Maand: Mei!

gepubliceerd : 06 mei 2014

Deel deze pagina

Na de eerste koningsdag ooit hebben we de smaak te pakken gekregen en gaan we lekker door met activiteiten en feesten in mei. De volgende activiteiten zijn zeker het checken waard: 

2, 3, 9 en 10 mei – Vals Alarm, Urinetown de Musical
Op 2, 3, 9 en 10 mei brengt Vals Alarm de award winnende Broadwaymusical Urinetown op de planken, maar natuurlijk wel met een eigen, absurdistisch sausje eroverheen! 

Vals Alarm neemt je mee naar de enige plek ter wereld waar je moet betalen om te plassen. Al jarenlang heerst er een ernstig watertekort. Om water te besparen zijn privé-wc’s afgeschaft en zijn alle openbare toiletten in de stad geprivatiseerd. Urinetown is een komische musical over liefde, revolutie en het ‘volgen van je hart’. Boordevol spetterende muziek, klaterende dans en kletsende dialogen. Een voorstelling om je vingers bij af te likken. Maar wel nadat je je handen gewassen hebt.

De kaartjes kosten 15 euro en die kan je hier bestellen. De musical vindt plaats in de te gave oude suikerfabriek.

14 mei tot en met 25 mei – Muziektheaterspektakel ‘Voor Eeuwig’ (RUG 400)
Omdat de RUG dit jaar 400 jaar bestaat, organiseert de universiteit verschillende activiteiten deze maand. Eén van deze activiteiten is het muziektheaterspektakel ‘Voor Eeuwig’. Op hilarische maar ook confronterende wijze toont cabaretier Tom de Ket in een openluchtvoorstelling de geschiedenis van de universiteit en de wetenschap. Tegelijk schetst hij een beeld van de relatie tussen de RUG en de inwoners van stad en ommeland. Voor Eeuwig is tien dagen lang te zien tussen de bijzondere gebouwen van de Zernike Campus: Linnaeusborg, Bernoulliborg en de toekomstige Energy Academy. Een kaartje voor de try-out kost je een tientje als je student bent en voor de andere voorstellingen betaal je €17,50. Ben je geen student? Dan betaal je voor de try-out 17,50 en voor de andere voorstellingen 25 euro.

Voor de data klik je even op dit linkje, en bekijk het filmpje om d’r alvast zin in te krijgen.

14 mei – Aclo Vitalis Loop
Ben je een beetje sportief? En wil je weten of je fit bent voor de zomer? Doe dan mee aan de Aclo Vitalis Loop! Je kunt kiezen uit twee afstanden: vier en zeven kilometer. Je rent dan lekker rondjes op het Zernikecomplex en deelname is gratis. Super mooi.

Schrijf je hier in!

15 mei – Gala RUG 400 ‘Mysteria’
Op 15 mei 2014 vieren studenten en medewerkers gezamenlijk het 400-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen in Martiniplaza. Dit wordt het grootste studentengala van Nederland met muziek van bands en DJ’s in een prachtig decor.

Kaarten zijn te koop voor RUG-studenten, RUG-medewerkers en UMCG-medewerkers. Het is ook mogelijk introducé(e)s mee te nemen, dus als niet student ben je ook welkom (zij het via-via). Per persoon mogen er maximaal 4 kaarten worden gekocht. De deuren van Martiniplaza gaan open om 21:30 en je kan nog een kaartje bemachtigen voor 15 euro. Het thema is ‘mysteria’ en de dresscode is uiteraard gala, dus kom in je mooiste jurk of meest prachtige pak! Misschien met een leuk magisch tintje?

Voor meer informatie, check deze site. Even voor de duidelijkheid: de prijs is exclusief drankjes.

24 mei – De Nacht van Kunst & Wetenschap
Grabbel alles wat kunst, wetenschap en muziek te maken heeft bij elkaar, gooi het in een blender en verspreid ze over een flink aantal locaties in Groningen. Dan heb je iets dat op De Nacht van Kunst & Wetenschap lijkt. Op 24 mei vanaf 17:00 is de binnenstad podium voor zo’n 200 acts, nachtcolleges, lezingen, exposities, installaties en bands.

Het aanbod tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap  is groter dan je als bezoeker kan behappen. Dus je kan met gemak iets vinden dat je gaaf lijkt! De meeste voorstellingen en programmaonderdelen duren maximaal 30 minuten. Zoveel mogelijk kunstdisciplines zijn daarin vertegenwoordigd. Er zijn onder andere wetenschappelijke lezingen, debatten, videopresentaties, (interactieve) proefopstellingen, rondleidingen en diverse talkshows. Popmuziek speelt een grote rol, maar ook is er ruimte voor jazz, klassiek, folk, singer-songwriters.

De tickets kosten €10,-, de kaartverkoop is op 2 april gestart. Voor meer informatie, bekijk je deze site!  

28 mei – BAZES (Benefiet Actie Zeven Erkende Studentenverenigingen)
Het beeld dat ze bij studentenverenigingen alleen maar zuipen en feesten is deels waar, maar ook worden binnen deze verenigingen vaak acties verzonnen om wat aan de samenleving bij te dragen. Eén van deze prachtige initiatieven is BAZES, welke georganiseerd wordt door de studentenverenigingen R.K.S.V. Albertus Magnus, G.S.C. Vindicat atque Polit, F.F.J Bernlef, Cleopatra A.S.G., A.S.V. Dizkartes, Navigators S.G. en Unitas S.G. Het dagprogramma bestaat uit activiteiten voor kinderen in het Noorderplantsoen, welke omgebouwd wordt tot een waar kinderparadijs. Het avondprogramma spreekt je waarschijnlijk meer aan, die bestaat namelijk uit een kroegentocht, waarbij alle verenigingen hun deuren openen voor alle studenten van de stad Groningen en genodigden.

Check de website van BAZES voor meer informatie.

Dit was het weer voor deze maand, veel plezier! 

Door Beppie van der Sluis