Tips van de Maand: November!

gepubliceerd : 02 november 2014

Deel deze pagina

Als je nog aan het bijkomen bent van de maand oktober, dan hebben we slecht nieuws voor je… In november is er namelijk weer meer dan genoeg te doen in Groningen!

2 november – Walk-in Concerts 

Zondag 2 november is het weer koopzondag. Dat is op zich natuurlijk al leuk, maar het wordt nog beter! Op 2 november vindt namelijk de tweede editie plaats van Walk-in Concerts! Dit houdt in dat er verspreid over de hele stad verschillende bandjes en muzikanten live staan te spelen in de winkels! Mocht je nou niet van shoppen houden, maar wel van muziek, dan heb je eindelijk een goede reden om je te begeven tussen het winkelend publiek. Zijn shoppen en muziek helemaal jouw passie? Dan is dit je dag. En voor de platzakken onder ons: je hoeft niet te shoppen, ga lekker bandjes-hoppen!

5, 6 en 7 november – Groninger Studenten Cabaret Festival 

Heb jij zin om weer eens in je broek te plassen van het lachen? Dat is mooi. De 28ste editie van GSCF komt er namelijk weer aan. GSCF is één van de vier grootste Studenten Cabaret Festivals van Nederland. Deze dagen zullen de grootste cabarettalenten strijden om officieel de Grappigste Student van Groningen te worden! Wist je dat Jochem Myjer en Theo Maassen hier hun debuut maakten?

13 november – Go Back To The Zoo + Support 

Iedereen die niet onder een steen heeft geleefd de afgelopen paar jaar heeft van ze gehoord… Go Back To The Zoo komt naar de Vera in Groningen! Een mooie avond, goede muziek, koude biertjes en het beste gezelschap komt eraan. Mocht je er nou niet bij kunnen zijn of is dit niet helemaal je genre, dan hebben we ook goed nieuws voor je: onder andere Waylon, Bløf en Frans Bauer zullen deze maand nog naar het noorden komen!

14 november tot 7 december – World Press Photo

Ook dit jaar zal de World Press Photo-tentoonstelling weer te bewonderen zijn in de prachtige Aa-kerk. Misschien is fotografie je passie of hou je gewoon van mooie plaatjes; dit is een evenement dat je natuurlijk niet mag missen!

15 november – Intocht Sinterklaas 

15 november krijgt ‘ie het weer druk
Maar dat geeft de Sint geen ene fuck
Hij komt dan ook in Groningen weer aan
En de intocht mag je natuurlijk niet overslaan! 

Als kindervriend staat hij bekend
Maar deze oude bebaarde vent
Is ook onder studenten nog altijd favoriet
Te oud voor sint? Nee, dat worden we niet!

Dus verzamel 15 november al je maten 
Voor de intocht door de Groninger straten
Iedereen houdt nu eenmaal van Sinterklaas
Want hij is nog steeds een enorme eindbaas

Door Anouk Theunissen
Foto door Sander van der Wel