Tips van de Maand: December!

gepubliceerd : 08 december 2014

Deel deze pagina

Het jaar zit er alweer bijna op en je kijkt natuurlijk uit naar de grote decemberfeesten, maar naast Sinterklaas en de standaard Kersttradities zijn er nog genoeg andere activiteiten in Groningen! Mocht je de behoefte hebben aan een nachtje hobbit-films kijken of heftige folkmuziek met Kerst, dan moet je in Groningen zijn.

10 december - The Hobbit marathon 

Op 11 december komt de nieuwste Hobbitfilm uit; genoeg reden om er meteen een Hobbitnachtje van te maken. Het in het stadion van FC Groningen gebouwde Wolff Bioscopen biedt jou de kans om de hele nacht naar een 3D Martin Freeman te kijken. Van 17.30 uur tot middernacht kun je de eerste twee delen kijken en daarna volgt de première van The Hobbit: The battle of the five armies. In de pauzes verzorgt Wolff Bioscopen ‘stevige en hartige snacks’ voor slechts 1,50!

11 december – the Big Man himself

The Big Man Himself is een DJ-evenement, dat wordt georganiseerd vanuit het populaire deep house platform Pleinvrees. Normaal gesproken geven zij feesten in Amsterdam, maar af en toe wordt er uitgeweken naar het prachtige Groningen. De vorige keer dat Pleinvrees naar Groningen kwam waren alle tickets uitverkocht en was het een groot succes! De line-up zal dit keer bestaan uit Olivier Schories, Olivier Schories en Olivier Schories. Is dat niet saai? Hell no. Deze kerel scoorde al verschillende hits zoals ‘be’‘go’ (samen met Einmusik), ‘another day' en de remix van Florence and the Machine. Olivier kan het dus wel alleen. Een ticket kost 9,50 en koop je hier!

19 t/m 21 december – Winterwelvaart

Het schattigste evenement van het noorden komt er weer aan! De charterschepen aan het Hoge en Lage der A zullen open gaan voor het publiek, zodat alle bootjesliefhebbers hun harten op kunnen halen. Daarnaast zal er op de kade een kerstmarkt zijn en kun je genieten van concerten, lezingen, theater en kunst. Deze Groningse gracht is normaal gesproken al prachtig met de oude pakhuizen, de indrukwekkende schepen en de gezellige cafés, maar dit weekend wordt het het meest romantische plekje van de stad.

22 december – How to throw a Christmas Party

Kerstmis associeer je waarschijnlijk met oude dennenaalden in elke hoek van de kamer, verplichte etentjes met de familie en de Toppers kerstmedley; best gezellig, maar twee Kerstdagen is meer dan genoeg. Gelukkig komt het collectief ‘How to build a Christmas Party’ in de Oosterpoort even laten zien hoe het ook kan. Het wordt omschreven als ‘Een kerststal in your face, fonkelende folk en onbedwingbare swing in je heupen.’ Verschillende artiesten hebben meegewerkt aan dit collectief, zoals Blaudzun, Eefje de Visser en Kyteman. Dus trek je rendiertrui uit, zet de Toppers-cd af en sleep je hele familie mee naar dit evenement in de Oosterpoort!

Tot volgend jaar!

Door Lucia Grijpink
Foto door Peter Voerman