Tot je #hashtag erbij neervalt!

gepubliceerd : 06 juni 2011

Deel deze pagina

Tot je #hashtag erbij neervalt!

Social media zijn de toekomst, roepen we maar al te graag. En jouw toekomst? Die vind je in social media! Onder het mom #kiezenisnietmoeilijk, hier een lesje ‘Al tweetend je studie kiezen’! En al krabbelenend, vind-ik-leuk-end en YouTube-end natuurlijk… Superhandig, zo kom je meteen in contact met studenten die jouw droomstudie al doen en zijn studiekeuzeadviseurs 24/7 bereikbaar.

Geen idee wat je wil studeren? Begin dan eens op de Facebookpagina’s voor studiekiezers van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. Je vindt hier niet alleen informatie over studies, maar ook over het Groninger studentenleven en aanmeldingsdeadlines. Pluspunt: als je een vraag hebt kan je die gewoon op het prikbord plaatsen. Binnen no time krijg je antwoord van iemand die alles weet over het maken van een studiekeuze en wie weet reageren er ook studenten op! Is Hyves meer jouw ding? De Hanzehogeschool Groningen en de RUG hebben ook een Hyvespagina.

Op beeld komt alles beter tot z’n recht, daarom zijn ze in Groningen niet vies van YouTube. Zowel de Hanzehogeschool Groningen als de RUG hebben een eigen kanaal. Op het kanaal van de hogeschool vind je veel informatie over verschillende studies, met onder andere interviews met studenten over tientallen opleidingen. Dit vind je natuurlijk ook op het kanaal van de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast vind je op deze YouTube veel informatie over wetenschappelijke ontdekkingen van de Universiteit en een filmpje over een van de grootste en meest geavanceerde touchscreens ter wereld, en ja… Deze staat in Groningen!

Daarnaast valt er ook heel wat te tweeten in Groningen. Naast de duizenden studenten die actief zijn op Twitter (en wie je dus heel makkelijk een vraag kunt stellen over hun studie!), tweet de hogeschool er ook op los. Superhandig, zo worden je vragen misschien zelfs sneller beantwoord dan via de e-mail. Ook de RUG weet wat twitteren is en biedt haar studenten zelfs de helpende hand:

 

Als je al weet wat je wilt studeren, of nog heel erg twijfelt tussen enkele studies, dan kan je ook op zoek gaan naar de social media accounts van verschillende studies. Zo heeft de opleiding SPH van de Hanzehogeschool Groningen haar eigen Hyvespagina, en tweeten de juristen van de RUG graag.

De grote Groningse YouTubehits willen we je overigens niet onthouden. Elke Groningse student kent ten minste de liedjes Naakt ontbijtje en Het gras van het Noorderplantsoen, allemaal dankzij YouTube! Hé… Sfeerimpressies van je toekomstige studentenstad zijn ook belangrijk! Voor de beste sfeerimpressies en de laatste updates uit Groningen kun je trouwens nog altijd het beste lid worden van GroningenLife! Facebook. Ook hier zijn er genoeg studenten die jou willen vertellen over dé studentenstad van Nederland!

Bovendien is dit studiekiezen 2.0 een mooi excuus om nog wat langer op Facebook, Hyves en Twitter te blijven hangen! Fluitje… ehhh… Tweetje van een cent dus, dat twitterend studiekiezen!

#Succes!

O, en niet vergeten: @GroningenLife!, wij zijn gek op post!

 

Door: Marijn Korndewal