Vindicat-veiling voor Glazen Huis

gepubliceerd : 02 november 2011

Deel deze pagina

Studentenvereniging Vindicat organiseerde dinsdag een tweedehands meubelveiling om de kas van het Glazen Huis te spekken. De corpsballen haalden maar liefst 2700,- euro binnen voor het goede doel.

Een colonne van vrachtwagens rijkelijk gevuld met bankstellen, tafels en kasten reed afgelopen dinsdagmiddag de Grote Markt binnen. Het schouwspel duurde een paar uur met als resultaat een afgeladen ‘kroeg’ (=societeit) met een tijdelijke nieuwe wooninrichting. De meubels werden ’s avonds geveild aan ieder die nog wel een ‘nieuw’ interieurstuk kon gebruiken. Voor een prikkie kon je je kamer pimpen met oma’s stoel en opa’s oude werktafel. Veilingmeester was niemand minder dan Jacques d’Ancona die op zijn beurt ook wel een stofdoekje kon gebruiken. Maar eerlijk is eerlijk, de beste man heeft voor elk potje een dekseltje weten te vinden en heeft hiermee gezorgd voor een avond met een fantastisch resultaat.

Het Glazen Huis reist 19 december af naar het hoge Noorden, om 5 dagen huis te houden op de Grote Markt. Vanuit alle hoeken en gaten worden er ludieke acties door studenten(verenigingen) bedacht. GroningenLife! zal deze stunts op de voet volgen!