Vrimibo’tje!

gepubliceerd : 19 december 2011

Deel deze pagina

Vrimibo’tje!

Na een drukke werkweek vol colleges, commissievergaderingen, stapavondjes en een bijbaantje ligt er altijd een beloning klaar: de vrijdagmiddagborrel! Of liever gezegd, de vrimibo of vrijmibo. Dit fenomeen is vooral bekend onder vlotte mannen in pak, maar studenten uit Groningen doen massaal mee aan deze traditie. Groningse kroegjes zijn stampvol op deze mooiste middag van de week. Studenten komen even uitpuffen met een biertje, lekkere hapjes (Groningse worst, bittergarnituur, pinda’s…) en een goed gesprek. De meeste studenten hebben dan ook hun stamkroeg waar ze hun vrienden elke week zien, je vindt daar altijd wel een bekende. En zo kan je gelijk even inventariseren wie in het weekend niet naar zijn ouders gaat, zodat je je ook niet in het weekend hoeft te vervelen.

Als “de vijf in de klok” zit, is het tijd voor de vrimibo. Maar wij van GroningenLife! geven eerlijk toe dat om 15uur de vijf toch ook echt in de klok zit. Vooral in de zomer, dan slaan we geen enkel zonnestraaltje over. En in de winter? Dan is het in de kroeg altijd warmer dan thuis.

Een GroningenLife!-tip voor studiekiezers: de vrimibo is ook erg geschikt om na de Open Dagen van de Hanzehogeschool Groningen of de Rijksuniversiteit Groningen even uit te puffen van al die indrukken. En er zijn ook nog eens studenten genoeg aan wie je nog wat vragen kunt stellen over het Groninger studentenleven! Vijf suggesties voor een gezellige, studentikoze vrimibo in Groningen:

  • Café de Keyzer: een knus en populair café, met gratis doppinda’s en lekkere hapjes.
  • Café Wolthoorn: een van de oudste en het meest beroemde café van Groningen, hier vind je ook de professoren.
  • De Pintelier: vooral bekend om haar grote aanbod aan speciaalbiertjes en zit ook buiten de vrijdagmiddag om vol studenten.
  • Huis de Beurs: het is geen café en een tikkeltje chique, maar er is wel prachtige live pianomuziek en de chocolademelk smaakt erg goed.
     

Door: Marijn Korndewal