Watertaxi: uniek vervoermiddel voor Groningen

gepubliceerd : 08 januari 2011

Deel deze pagina

Groningen krijgt er mogelijk een heel bijzondere openbaar vervoer voorziening bij: de Watertaxi. De Groningen City Club stelde vorig jaar voor om een dergelijke boottaxi over water in te zetten voor het vervoer van passagiers. De gemeente Groningen heeft positief op die suggestie gereageerd en stelt nu een onderzoek in naar de haalbaarheid. Dat meldde gisteravond Bert-Jan Hakvoort, voorzitter van de Groningen City Club tijdens een Nieuwjaarsbijeenkomst.
 

Volgens Hakvoort zou een Watertaxi zeer nuttig kunnen zijn bij de in ontwikkeling zijnde Kop van Oost bij het Sontplein en de binnenstad. Dus mensen die een bezoek brengen aan bijvoorbeeld IKEA of winkels in deze omgeving, of de nieuwe woningen langs het Eemskanaal, zouden met een Watertaxi naar de binnenstad gebracht kunnen worden.

Volgens Hakvoort is er door velen positief gereageerd op deze suggestie. ‘De gemeente Groningen heeft inmiddels zelfs al onderzoek uit laten voeren naar de haalbaarheid en dat ziet er goed uit’, aldus de GCC voorzitter. Hij leverde overigens ook nog eens een vurig pleidooi om ook over te gaan tot de invoering van een kabelbaan, om mensen straks van de rand van de stad naar het UMCG of tot vlakbij de Grote markt te brengen.

 

Bron: Groninger Internet Courant (www.gic.nl)