Winnaar Blogwedstrijd 2014!

gepubliceerd : 22 juni 2014

Deel deze pagina

De 18-jarige Dagmar uit Apeldoorn is de winnares van de GroningenLife! Blogwedstrijd 2014. Uit vele inzendingen werd haar blog door de jury gekozen als winnaar. Dagmar wint een prijzenpakket twv. 412 euro, en een bijbaan als blogger bij GroningenLife! Hieronder staat de blog die haar de winst opleverde:

 

Het W.I.W.M.N.H.J-scenario, een duploblokje en kwijl

Terwijl ik nadenk over de zin van het leven en waarom lippenbalsem plakt, kom ik erachter dat er onder mijn neus een Nederlands proefexamen ligt, waarop ik zojuist heb gekwijld.

Alles in de afgelopen 3 maanden heeft mij herinnerd aan waar ze me in de eerste al voor hebben gewaarschuwd: de examens. Zelfs mijn hond die me glazig aanstaart terwijl hij op een oude onderbroek kauwt doet me eraan denken. En dat terwijl ik niet eens een hond heb.

‘Denk gewoon bij elke vraag die je niet weet out of the box’, werd mij onlangs geadviseerd door mijn leraar Kunstgeschiedenis. Zelf heb ik dat natuurlijk allang geprobeerd. In mijn eerste levensjaar al. Dat resulteerde helaas in een blijvend litteken in de vorm van een duploblokje op mijn voorhoofd, in plaats van de twee punten die je kon verdienen met het beantwoorden van een intelligente kunstvraag over Avatar.

Over mijn aanpak maak ik mij geen zorgen. Daar heb ik vaak over nagedacht. Veel verder dan het ophangen van neurotische, op de seconde geplande schema’s met werktitels die te veel hoofdletters bevatten, kom ik niet.

Over mogelijke black-outs maak ik me ook geen zorgen. Wel maak ik me zorgen over hetgeen dat ik het ‘W.I.W.M.N.H.J.-scenario’ heb genoemd. Die afkorting staat voor ‘Wel Iets Weten Maar Niet Het Juiste-scenario’. Een mogelijk scenario is dat je tijdens het  Geschiedenisexamen je wel herinnert dat Gomarus een baard had in de vorm van het achterste van een Mandril, maar dat je, je niet herinnert dat hij de synode van Dordrecht heeft gewonnen. Een ander mogelijk scenario kan zijn dat je wel weet dat Wilson een beschilderde volleybal uit de film ‘Cast Away’ is, maar niet dat hij ook naamgenoot is van de president van Amerika die tijdens de eerste wereldoorlog regeerde. 

Alle mogelijke scenario’s zijn al eens langsgekomen in mijn hoofd. In de eerste dacht ik dat ik nooit de zesde zou halen. Maar nu zit ik hier, een blog te schrijven over Gomarus en zijn Mandrilbaard, een duploblokje dat me een litteken opleverde en over de rest van deze stressvolle periode.

Nu denk ik dat ik nooit een cursus mandala tekenen ga volgen of ga bloemschikken…

Of ik in het W.I.W.M.N.H.J.-scenario beland tijdens mijn examens, is niet zeker. Of ik later mandala’s ga tekenen ook niet. Wel is zeker dat ik de inmiddels tot vijver geworden plas kwijl ga verwijderen van mijn proefexamen papier.