World Wide Groningen

gepubliceerd : 20 januari 2011

Deel deze pagina

World Wide Groningen

Groningse studenten zijn reislustige typjes. Backpacken in Azië, een half jaartje studeren in Sydney, stedentripjes naar New York, Parijs of St. Petersburg, je zal geen enkel stukje wereld kunnen vinden waar Groningers nog niet geweest zijn. Avontuurlijk zijn ze ook, zo heeft studente Madelon, via de Leprastichting afgelopen zomer meegeholpen in een lepraziekenhuis in Vietnam. Hier heeft ze niet alleen fysiotherapie aan patiënten gegeven maar ook wonden verzorgd en zelfs een aantal operaties bijgewoond!

Naast dat je zelf op pad kan gaan, bestaat er bij sommige studies in Groningen ook de mogelijkheid om met een groep studenten ergens op de wereld een studiegerelateerd project uit te voeren. Zo bezoeken Groningse rechtenstudenten advocatenkantoren in Londen en als je een economische studie doet dan kan je jezelf een paar weken onderdompelen in de Indiase cultuur tijdens het marketingonderzoek dat je daar uitvoert! Het is niet alleen ontzettend gezellig om met je studiemaatjes op reis te gaan, je krijgt er vaak ook nog studiepunten voor!

Ben je bang dat je iets te krap bij kas zit om zulke gave reizen te kunnen maken? Don’t worry, laat die dure hotels en smerige hostels links liggen en ga lekker bij een local thuis op de bank liggen! Als je je inschrijft bij Couchsurfing maak je deel uit van een enorm netwerk van mensen over de hele wereld waar je altijd bij mag aankloppen voor een slaapplek. Veel couchsurfers zijn niet te beroerd je een rondleiding te geven in hun woonplaats, of je mee te nemen voor een avondje stappen. Daar tegenover staat dat mensen die Groningen willen ontdekken ook bij jou langs kunnen komen. Zo leer je mensen kennen uit bijvoorbeeld Chili, Australië of Singapore terwijl je de deur niet uit hoeft! Daarnaast wordt er elke maand een borrel georganiseerd waar je biertjes kan drinken met andere couchsurfers uit Groningen. Dat het daar altijd gezellig druk is met veel couchsurfers is niet zo gek, want Groningers zijn nou eenmaal gastvrij! We hebben ten slotte niet voor niets goud gekregen van Dennis Storm tijdens zijn bezoek aan Groningen met ‘Nu we er toch zijn op vakantie!’

Door: Alieke Jansen
 

Klik hier voor meer nieuws.