YouTube-kraker

gepubliceerd : 26 september 2011

Deel deze pagina

YouTube-kraker

Donderdagavond, etenstijd. De server van YouTube barst bijna uit haar voegen, want studerend Groningen tuned in op het kanaal van… STUG. Het studentikoze tv-programma brengt je mee naar het echte Groningse studentenleven. En in juni is zij uitgeroepen tot het beste lokale televisieprogramma van Nederland!

STUG brengt je onder begeleiding van een rapmuziekje langs alle cribs in Groningen. En dit keer geen beschimmelde magnetrons en plakkende keukenvloeren waar Rob Geus zijn neus voor ophaalt. Wel Amerikaanse koelkasten en dakterrassen van maar liefst dertig vierkante meter. Wij vragen ons onmiddellijk af waarom Jay-Z nog geen stulpje aan de Grote Markt heeft!

Aan het einde van vorig seizoen kwam een einde aan de langstudeerdersprijs: De Schaal van Maxime. Studenten die al zeven, acht of negen jaar in Groningen studeren en nog steeds niet genoeg krijgen van hun studentenbestaan konden meedingen. Het behalen van een diploma stellen ze dan maar even uit en in plaats daarvan halen ze het maximale uit het Groninger studentenleven: ze zijn actief in commissies en besturen of maken gewoon goed gebruik van het gebrek aan sluitingstijden in het Groningse nachtleven.

En dan is er nog de wannabe-sportieve Floris, een student mét bierbuik die elke week meesport met de vele  sportverenigingen die Groningen rijk is. Een potje schermen of voetbal, de die-hard doet het allemaal. Helaas heeft hij nog geen Olympische titel op zijn naam staan. Zijn sterkste kant? De derde helft, waarin hij met gemak een grote emmer bier in enkele seconden leegdrinkt.

CNN Sam gaat elke week de straat op en vraagt voorbijgangers naar hun mening. Hij bracht het levenslied weer terug in de studentenscene (“Oh Groningen Oh Groningen, tegen wil en dank mijn thuis”) en vraagt studenten naar hun gedrag als ze dronken zijn.

Het programma is niet alleen hilarisch, maar studenten in Groningen kijken het ook graag omdat er elke week wel weer een medestudent of clubgenoot in het programma voorbij komt. Dat is bijna net zo leuk als een klasgenoot in The Voice of Holland!

En het nieuwe seizoen van STUG is weer begonnen. Iedere donderdag vanaf 17.40 op OOG TV. Of je kijkt STUG gewoon op internet!
 

Door: Marijn Korndewal