Excentriek sporten

Voetbal, hockey, fitness… Allemaal leuk en aardig, maar juist je studententijd biedt een uitgelezen kans om een nieuwe sport te beginnen! Dus misschien is het een idee om de hockeyclub vaarwel te zeggen en je eens aan te sluiten bij Groninger Studenten IJshockey vereniging the Bulldogs. Of wat dacht je van een frisbeevereniging? Paaldanscursussen? Waterskiën? Of een stuk zweefvliegen over het Groningse land?

Avontuurlijke sporten

Ben jij een echte avonturier? Ook dan hoef je absoluut niet stil te zitten. Zo kun je je aansluiten bij de G.S.A.C. Groninger Studenten Alpen Club, meedoen met wadlopen, de survivalrun, adventure race en niet te vergeten: de Groninger Studenten Bob- en Sleevereniging Polaris! Sommige van deze sporten vind je alleen in Groningen en brengen het echte Expeditie Robinson-gevoel in je naar boven.

BOMmen

Misschien de wel populairste sport onder studenten is het BOMmen. Dat klinkt heel agressief, maar is in werkelijkheid heel vredig. Bewegen op muziek, wat dus vaak afgekort wordt met BOM, is een sport waarbij de naam de invulling grotendeels verraad. In een uurtje BOMmen doe je een aantal (grond)oefeningen geïnspireerd door de beats die door de zaal galmen. Deze sport is vooral onder vrouwen mateloos populair, dus vrijgezelle mannen: pak je kans en doe een uurtje mee!

Deel deze pagina