Bijbaan vinden

Als je eenmaal besloten hebt om te gaan werken naast je studie sta je voor je eerste uitdaging: een bijbaan vinden en aangenomen worden. Gelukkig is Groningen een studentenstad in hart en nieren en zijn er veel organisaties die studenten aan werk helpen. Je kunt natuurlijk bij je favoriete kledingwinkel naar binnen stappen om te vragen of ze personeel nodig hebben, maar mocht dat niet lukken dan kun je terecht bij de verschillende uitzendbureaus. Het voordeel van werken bij een uitzendbureau is dat het je vaak afwisselend werk biedt. GroningenLife! zet ze voor je op een rij. Zorg er in ieder geval dat je CV up-to-date is en dat je inzet toont en altijd netjes voor de dag komt.

MF Horeca
Bij MF Horeca kun je je aanmelden als horecamedewerker. Ervaring is handig, maar zeker niet bindend. Als je bij MF staat ingeschreven kun je gebeld worden voor allerlei klussen. Zo kun je ingezet worden om biertjes te tappen bij een concert of om met een schaal met hapjes rond te lopen op een evenement. Het grote voordeel is dat je snel aan de slag kunt zonder dat je een eindeloze sollicitatieprocedure moet doorlopen.

Studentenwerk
Studentenwerk is een algemeen platform voor studentenwerk, je kunt hier dus allerlei baantjes vinden. Je kunt op de website een profiel aanmaken en een CV samenstellen waarbij je kenbaar maakt wat je niveau is en wat voor werk je wilt doen. Daarnaast geeft Studentenwerk je ook nog eens handige tips die goed van pas kunnen komen bij sollicitaties.

YoungCapital
YoungCapital is een platform voor zowel studenten als starters en young professionals. Op YoungCapital vind je flexibele en tijdelijke mogelijkheden, maar ook toekomstgerichte kansen, stages en startersfuncties. Scroll door de beroepsgroep naar jouw keuze en solliciteer direct!

Pro Students
Pro Students Uitzendbureau presenteert zich als hét studentenuitzendbureau van Groningen. Het principe van zo’n website is door bovenstaande nu wel bekend. Wat een groot voordeel is van Pro Students, is dat je ook op zoek kunt naar stages bij dit uitzendbureau.

Zoeken naar bijbanen
Bovengenoemde uitzendbureaus zijn zeker niet de enige waar je aan de slag kunt! Er zijn meerdere speciaal voor studenten, maar ook bij reguliere uitzendbureaus als Randstad kun je terecht voor studentenwerk. Sommige websites bieden ook een zoekfunctie aan waarmee je bijbanen in Groningen kunt vinden. Voorbeelden daarvan zijn Bijbaan.nl en Indeed. Kortom, met een proactieve houding is de kans groot dat je een bijbaantje vindt in Groningen!

Deel deze pagina