Dag van de Groninger Geschiedenis

De Dag van de Groninger Geschiedenis staat dit jaar in het teken van Opstand, tevens het thema van de Maand van de Geschiedenis. Opstand is van alle tijden...

De Dag van de Groninger Geschiedenis is een jaarlijks historisch evenement, waar mensen samen komen die nieuwsgierig zijn naar de geschiedenis van stad en provincie Groningen. De Dag van de Groninger Geschiedenis laat de mogelijkheden van geschiedenis zien in een heel divers programma, dat uiteen loopt van lezing tot erfgoedmarkt, van theatervoorstelling tot muziek en van rondleidingen tot quiz.

Het thema sluit jaarlijks aan bij dat van de Maand van de Geschiedenis in oktober. Dit jaar is dat het thema Opstand.

Jaarlijks trekt de Dag ongeveer 2500 nieuwsgierige bezoekers. Veel oude bekenden komen buurten, maar ook nieuwe mensen vragen zich af of we deze veelzijdige dag al eerder organiseerden. Het antwoord luidt dan dat de Dag van de Groninger Geschiedenis inmiddels meer dan 30 jaar bestaat.

De Dag van de Groninger Geschiedenis wordt georganiseerd door de Groninger Archieven, Centrum Groninger Taal & Cultuur, Cultuurhistorische vereniging Stad&Lande, Groninger Museum, de Verhalen van Groningen, Noordelijk Scheepvaartmuseum en Groninger Forum. Benieuwd wat er allemaal te doen is? Neem dan een kijkje op dagvandegroningergeschiedenis.nl.

Persfotobureau D. van der Veen. Groninger Archieven

Persfotobureau D. van der Veen. Groninger Archieven

Deel deze pagina