Eurosonic Noorderslag (ESNS)

Eurosonic is springplank voor de meest actuele en veelbelovende Europese (en Nederlandse) acts, die in ruim dertig zalen in de Groningse binnenstad optreden. Noorderslag is de graadmeter voor Nederlandse muziek en vindt plaats op zaterdag in De Oosterpoort in Groningen. ESNS is verantwoordelijk voor het kickstarten van de carrières van artiesten zoals Ásgeir, Aurora, Bastille, Dotan, Ibeyi, James Blake, Jett Rebel, Hozier, Milky Chance, Royal Blood, Seinabo Sey and Vök.

Dit tweeledige festival zet elk jaar de hele stad op z'n kop. Vier dagen lang staat Groningen in het teken van Europese muziek en popcultuur. Behalve bij diverse poppodia kan je acts bekijken in verschillende kerken, theaters en horeca. Kijk voor een uitgebreid overzicht op de website.

Daarnaast vindt er ook de ESNS Conference plaats. In 2018 trok Eurosonic Noorderslag meer dan 4000 conferentiebezoekers, waaronder meer dan 400 vertegenwoordigers van internationale festivals. De muziekconferentie bestaat uit een programma van 150 panels, keynotes, interviews, workshops, diners, pitches, feestjes en vergaderingen over de laatste ontwikkelingen in de internationale muziek, media, evenementenproductie en interactieve sector.

Deel deze pagina