Groninger Studenten Cabaret Festival

In het voorjaar van 2018 konden weer vele enthousiaste auditanten zich opgeven voor de selecties van het 32ste Groninger Studenten Cabaret Festival. Zij laten in Utrecht, Amsterdam of Groningen hun talenten zien aan de selectiecommissie, bestaande uit vier professionals. Na de spanningen van de audities krijgen de auditanten dan eindelijk het verlossende telefoontje: ze zijn door naar de halve finales!

Het hoogtepunt van het 32ste Groninger Studenten Cabaret Festival zal dit jaar plaatsvinden op 14, 15 en 16 november 2018. Ook nu zal de Stadsschouwburg te Groningen het toneel zijn voor dit grote cabaretspektakel! Na een lang traject van voorbereidingen zullen deze dagen de klap op de vuurpijl zijn voor de zes halve finalisten van het Groninger Studenten Cabaret Festival.

Op donderdagavond valt voor een drietal halve finalisten het doek, de professionele jury bepaalt deze avond wie er vrijdag zullen schitteren in de grote finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Vrijdagavond zal het publiek voor de laatste keer uit de stoelen worden geblazen door de finalisten van het Groninger Studenten Cabaret Festival en vervolgens zullen de Juryprijs, de Persoonlijkheidsprijs en de Publieksprijs worden uitgereikt.

Het Groninger Studenten Cabaret Festival draait om de deelnemers, maar er zal daarnaast elke avond een gastoptreden zijn van een cabaretier die zijn sporen in het theater al verdiend heeft. Naast deze drie dagen in de Stadsschouwburg Groningen heeft het Groninger Studenten Cabaret Festival nog meer te bieden. Zo is er voorafgaand aan het festival een uitgebreide try-out tour, afsluitend een even zo grote finalistentour.

Kijk voor kaarten en meer op gscf.nl!

Deel deze pagina