Voorlichtingsdag voor ouders van aankomende studenten RUG

Ouders van studiekiezers hebben vaak veel vragen over alles wat met studeren aan een universiteit te maken heeft. Om die vragen te beantwoorden en om een indruk te krijgen van de RUG en studeren in de stad Groningen, organiseert de Rijksuniversiteit Groningen deze voorlichtingsdag. Voor alle duidelijkheid: het is een algemene voorlichting over studeren in Groningen. Het gaat niet over de inhoud van de opleidingen die de RUG aanbiedt.

De voorlichtingsdag is bedoeld voor ouders van scholieren die in 5 of 6 vwo zitten en overwegen om aan de Rijksuniversiteit Groningen te gaan studeren. De voorlichtingsdag is uitsluitend bedoeld voor ouders, niet voor de scholieren zelf.

De dag begint met een gezamenlijk ochtendprogramma, waarin studieadviseurs en studenten vertellen over de universiteit, studeren en studiebegeleiding. Na de lunch zijn er verschillende activiteiten, zoals lezingen en presentaties over het vinden van een kamer, studiekeuze, het honours college, studiekosten, tijdens je studie naar het buitenland en studieondersteuning. Er is een informatiemarkt met stands op het gebied van o.a. inschrijving, studiekeuze, de KEI-week, sport en cultuur. Tevens is er een inloopspreekuur van de studentendecanen, plus een Meet & Greet met studenten van verschillende opleidingen! Ook kan er worden deelgenomenaan een stadswandeling of een korte rondleiding krijgen door het universiteitsmuseum.

Kijk voor meer info of aanmelding op rug.nl/voas.

Deel deze pagina