Een goede kwak wax

17 juni 2014 door Anouk
Deel deze pagina

De verkoop van gel en wax floriseert in Groningen. Mocht je nog een leuk ondernemingsplan willen bedenken, dan kan ik je iets in de wax-industrie in Groningen zeker aanraden. Als je me niet gelooft moet je voor de aardigheid even een middagje door de Herestraat (de op één na drukste winkelstraat van Nederland) lopen, of op het terras op de Grote Markt gaan zitten. Het ene na het andere glimmend, gekapselde hoofdje komt goed-gewaxt voorbij gelopen, ik garandeer het je.

De mannelijke studenten in Groningen zijn redelijk stijlvast. Ik vermoed dat ze allemaal redelijk piekerig haar hebben van nature, want alles wordt met een zekere agressie op zijn plek gehouden met een goede kwak wax. De meest gangbare look is het haar naar achteren gekamd, pot wax erin, met in de nek nog het begin van een mat, maar niet ordinair.

De afhankelijkheid van een hele pot wax per week valt natuurlijk zwaar bij de meeste studenten, dat kan ik me ook wel voorstellen. Aan het einde van de maand, vlak voor de stufi wordt gestort, verschijnen er steeds meer pluizebolletjes op straat. Aangezien dit natuurlijk geen gewilde look is wordt dit graag verborgen met een petje. De klep wordt naar achteren gedraaid en een felgekleurde zonnebril siert het gezicht. Niemand die eraan lijkt te denken dat als je de klep naar voren draait, je überhaupt geen zonnebril nodig zou hebben, maar dat terzijde.

Laatst dacht ik een leuke kerel te hebben gevonden en probeerde heel speels een ‘aai over de bol’ te geven. Ik moest erbij springen, want ik ben zelf nogal klein, maar het is me gelukt en dat heb ik geweten. Het gesprek was hierna namelijk redelijk snel afgelopen, omdat het geen gewaardeerd gebaar bleek en ik naar het toilet moest om mijn handen te gaan wassen. Helaas.

Ik hou het vanaf nu bij mannen met krullen. Daar valt namelijk sowieso vaak niks mee te beginnen en is dus een stuk minder plakkerig. 

Nu wil ik niet alleen maar negatief zijn: ik heb natuurlijk nooit gezegd dat het niet mooi kan zijn…