Een Multitaskend Fiasco

17 september 2014 door Anouk
Deel deze pagina

Een keer in de zoveel tijd verandert mijn hoofd in een chaos en daar had ik de afgelopen periode weer even mee te maken. Het is een chaos waar ik zelf redelijk wegwijs uit kan, maar ik kan me voorstellen dat het voor de toeschouwer wel eens enigszins verwonderlijk en in sommige gevallen zelfs vervelend kan zijn. Een kleine anekdote…

Ik ben vorige week voor de eerste keer naar het Zernike gefietst. Dat is op zich natuurlijk al verwonderlijk, aangezien voor het merendeel van de studenten het studieleven zich daar voornamelijk afspeelt, maar voor alles moet een eerste keer zijn. Bandjes opgepompt, muziekje op en gaan. Ja, avontuur bestaat nog.

Uiteraard wist ik niet waar ik moest zijn en ben ik te eigenwijs om te vragen waar ik heen moet, dus heb ik eerst een half uur rondgelopen en gefietst in de brandende zon voordat ik had gevonden wat ik nodig had. Verder gebeurde er eigenlijk betrekkelijk weinig op het Zernike en behalve dat ik door de hitte inmiddels echt een douche nodig had, was er niets noemenswaardig. Vol goede moed weer op de fiets terug naar huis.

Onderweg kwam ik er er achter dat ik mijn sigaretten was verloren. Ik hoor je denken: 'Dan moet je ook maar niet roken, want dat is slecht voor je', maar het zat me natuurlijk wel een beetje dwars. Zeker met chaos in het hoofd zijn dit onaangename obstakels. 

Het onrecht dat mij zojuist door het universum was aangedaan moest uiteraard even gedeeld worden met iedereen op whatsapp. Op dat moment werd ik er op zeer beroerde wijze aan herinnert dat ik geen multitask-talent ben.

BAMMMMMM!!!!! RATATATAAAKAA!!!! KLETTER de KLETTER!!!!!

Groningen mag dan een fietsstad pur sang zijn, ik vergeet wel eens dat er ook auto’s rijden en tegen één van die auto’s was ik dus zojuist in volle vaart aan gereden. Een stilstaande auto welteverstaan. Vol verwildering stond ik even om me heen te kijken, want ik was redelijk verbaasd over het feit dat ik niet op de grond lag. De bestuurder had me al gespot. Ik kon maar moeilijk doen alsof ik de deuk die ik zojuist in de achterkant van haar mooie Volkswagen Polo had geramd, niet zag. Bovendien ben ik een te grote bangerik om een goede ‘hit and run’ uit te voeren.

En wat heb ik hier van geleerd (en jullie hopelijk ook)? Nooit meer fietsen, appen en muziek luisteren tegelijk als je al moeite hebt met je tandenpoetsen en televisie kijken op hetzelfde moment.

Leuk detail: mijn stalen ros had geen schrammetje!