Romantiek en rode wijn: Valentijn

26 februari 2014 door Anouk
Deel deze pagina
14 februari was het weer zover: dag van de liefde, dag van de clich├ęs. Het was weer Valentijnsdag. Met een grote mand eten en een aantal dekentjes om op te zitten stapten mijn vrienden en ik de mooie Aa-Kerk in. Om dit jaar de dag van de liefde te...

De enkele eenzame vrijgezel die had besloten om op vrijdagavond naar de kerk te komen hoefde gelukkig ook niet bang te zijn om hier alleen over te blijven. In het midden van de kerk stond een mooi gedekte tafel. Er was met grote letters ‘Tinder’ (vernoemd naar de succesvolle app voor vrijgezellen) op geschreven en een gigantische hoeveelheid kaarsjes neergezet. Kaarslicht maakt immers mooi en dat kan als vrijgezel nog wel eens te pas komen.

Als klap op de vuurpijl liep er een enigszins aangeschoten dichter rond. Naast het feit dat hij gedichten opdroeg functioneerde hij die avond ook als een bijzonder ambtenaar. Enthousiaste picknickers konden die avond door hem worden getrouwd. Met wie of met hoeveel mensen, daar gaf deze bijzondere ambtenaar niet zoveel om. Bovendien gaf hij ook niet zoveel om huwelijkse voorwaarden. Hij trouwde mensen voor een goed doel, namelijk ‘Ter Oprichting van de Wereldvrede’.

Die avond ben ik compleet onverwacht in het huwelijksbootje gestapt. Ik had per ongeluk de rode wijn van de dichter omgeschopt en trouwen was wel het minste wat ik kon doen om het goed te maken. Met een glaasje Albert Heijn-wijn nam hij duidelijk geen genoegen. Hij ging met verrassend veel enthousiasme van start. Uit mijn bescheiden vriendengroepje koos hij zelf een geschikte partner voor me. Het werd de ‘Johnny Depp van het Noorden’, zoals de dichter hem graag noemde. De uitgekozen jongen was blond en had maar weinig van Johnny Depp, maar dat terzijde.

Uithuwelijken is niet helemaal van deze tijd meer en mijn zogenaamde aanstaande was het er ook duidelijk niet mee eens. Ik kon dan ook wel door de grond zakken toen hij de benen nam.  Gelukkig liet de dichter zich daar niet door tegenhouden! Om mijn zogenaamde aanstaande tegemoet te komen schreeuwde hij gewoon wat harder. De liefkozende koppels in de kerk legden hun romantische praktijken even naast zich neer en mijn vrienden liepen rood aan van het lachen, terwijl ze deze gênante voorstelling met veel plezier aanschouwden. Ja… van je vrienden moet je het hebben.

Nog niet eerder had ik zo groots uitgepakt met Valentijnsdag. Ook was mijn Valentijnsdag dit jaar niet zo clichématig en voorspelbaar: uitgehuwelijkt voor de wereldvrede en vervolgens weer gedumpt worden, stond zeker niet op mijn planning. Ondanks de brute afwijzing door mijn onwillige Valentijn was het een top avond. De Aa-Kerk mag dan een ongebruikelijke picknick locatie zijn, het is zeker de moeite waard!