Gezellige bommelding

16 april 2014 door Benjamin
Deel deze pagina

Het leven in Groningen is geweldig. Een belangrijk aspect van de stad dat goed bij me past is dat alles er zeer gemoedelijk aan toe gaat. Eigenlijk gebeurt er zelden iets in de Parel van het Noorden – en dat is heerlijk. Gisteren (dinsdag 15-04-2014) was dat anders. Even stond Groningen stil en hield het de adem in.

Feestje

De oorzaak? De rechtbank van Groningen was het decor van een heuse bommelding – dat waren we niet gewend hier in het noorden. De mensen in Groningen hadden dan ook totaal geen idee hoe ze moesten reageren op dit soort nieuws. En omdat ze hier wel weten hoe je iets gezelligs moet doen, werd er besloten om er een feestje van te maken.

De rood witte linten werden maar even gezien als versiering en de Ossenmarkt diende als verzamelplaats. De politie haalde alle omwonenden uit hun huizen om ze bij het theekransje te betrekken. En wat moeten we zonder Twitter? De online uitnodigingen vlogen de deur uit. Mensen die helaas niet aanwezig konden zijn werden bovendien prima op de hoogte gehouden via het medium – waren ze er toch een beetje bij.

Esther van Dijk liet trots weten dat ze informatiemanager was geweest. Willem Laros moest melden dat hij helaas alweer vertrokken was toen het feestje begon en Melanie wilde weten hoe het was met Marianne Markus, die vervolgens aangaf dat ze achter de slingers moest blijven staan.

Nog niet naar huis

En toen kwam het bericht: “vals alarm”, zo zei de politie. “Iedereen kan weer naar huis”. Maar daar had de politie een inschattingsfout gemaakt. Want in Groningen bepalen we zelf wel wanneer we naar huis gaan, anders zouden we wel sluitingstijden in het uitgaanscentrum invoeren. En dus bleef iedereen nog even lekker buiten staan. Even kletsen over deze bewogen middag, Groningen was weer helemaal zijn gemoedelijke zelf.