After-appen

After-appen

30 mei 2014 door Beppie
Deel deze pagina

Ik kijk met een schuin oog naar de half opgegeten tosti die naast m’n bed op tafel ligt. Een tosti betekent over het algemeen dat het een mooie avond was. Met een gerust hart sluit ik m’n ogen weer en kruip nog wat verder onder de deken. Tot m’n telefoon me met een hels kabaal opschrikt. Ik moet echt een nieuwe ringtone, denk ik slaapdronken. Met één oog open en één oog dicht graai ik naar m’n telefoon en zie een appje van m’n beste vriendin. “Hoe voel jij je? Ik voel me slecht”.

After-appen. Zo noem ik het. Het is bijna het mooiste van de hele stapavond. Er zijn natuurlijk veel dingen die je na een stapavond kan doen, maar niks overstijgt het entertainmentgehalte van after-appen. Zelfs geen after party kan er tegenop, geloof me.

Soms moet op de day after je geheugen namelijk een klein beetje worden opgefrist. Want waarom heb je eigenlijk een schaafplek op je onderarm en hoe kom je ook alweer aan die piratenhoed met bijpassende elfenvleugels die naast je op de grond liggen? Het zijn vragen die op zo’n morning after centraal kunnen staan.

Ik krijg een foto van dezelfde vriendin waar we op z’n zachtst gezegd nogal belachelijk op staan. Ik lach hard maar realiseer me dat ik niet meer zo goed weet dat deze foto is gemaakt. Ik stuur onhandig met één hand naar haar dat ik het een geweldige avond vond, terwijl ik met m’n andere hand een hap van de inmiddels ijskoude tosti neem. Niet verkeerd, denk ik hardop.

Nog meer foto’s met bijbehorende uitleg, gênante verhalen en een ‘kijk-mij-ik-zie-er-niet-uit’- ochtendselfie worden uitgewisseld en na een half uur zijn we beiden weer helemaal op de hoogte van de belevenissen van de vorige avond.

“Ohja, en om nog even op je eerste vraag terug te komen”, stuur ik. “Ik voel me minstens net zo slecht als jij”. Ik druk op verzenden en draai me nog een keer om.

Ik bespaar je de ochtendselfie