De laatste druppel

De laatste druppel

22 maart 2013 door Beppie
Deel deze pagina

‘Kedengkedeng oehoeeeh’. Om acht uur gaat ’t wekkertje weer. De hit van Guusje Meeuwis is zo verschrikkelijk dat je de wekker zo snel mogelijk uit wilt doen en meteen klaarwakker bent. Dat is een erg goede strategie als je moeite hebt met wakker worden. Zoals ik. Ondanks deze fantastische strategie kan ik altijd erg goed snoozen, want snoozen is echt mijn favoriete hobby. Of in ieder geval één van de favorieten. Na ongeveer een half uurtje gesnoozed te hebben, loop ik al strompelend in m’n badjas met capuchon naar de douche. Vaak moet ik nog even terug omdat ik m’n handdoek vergeten ben. Vandaag niet, alles verliep vlekkeloos. Erg verdacht.

Met de douche op 40 graden draai ik de kraan vol open. Heerlijk, wakker worden onder een warme douche. Of toch niet. Drup. Drup. Waar normaal gesproken een heerlijke straal uitkomt, heeft de douchekop nu wat rare stuiptrekkingen in de vorm van wat laffe druppels. Net zoals voetballers vaak hoopvol naar boven kijken of de lieve Heer hen wil helpen bij het maken van een doelpunt, keek ik hoopvol naar de douchekop. Ik sprak lieve woorden tegen ‘m, maar niks hielp. Zelfs niet toen ik zei dat ik de douche vandaag nog schimmelvrij zou maken met zo’n heerlijke schimmelvreter. Nog steeds geen medewerking.

Daar sta je dan, rillend van de kou, met twee drupjes op je hoofd (ja visualiseer dit maar even hoor). Dat de douche het niet doet, oké. Maar als het water het helemaal niet meer doet, betekent dat ook dat je niet meer kan koken, geen tropische vruchten limonade meer kan maken die ik vet lekker vind en wordt naar de wc gaan vrij problematisch. Ik zag mezelf al met wc-rol over straat lopen, op zoek naar een gasttoilet. Net zoals op de camping. Maar dan zonder oranje fleecevest maat XXL, natte grasjes tussen je tenen en naaktslakken op het veldje.

Dat is toch erg, dat je leven meteen zo ontwricht kan zijn wanneer je waterleiding er met de pet naar gooit? Ik kan me ook niet voorstellen dat we geen toilet of schoon water hebben, want het is overal. Zoals onze aanstaande koning Willempie vandaag nog zei: ‘terwijl in Nederland werd gediscussieerd of sanitatie wel een woord was, poseerde in Afrika 52 presidenten en regeringsleiders bij een toilet en spraken ze over het recht op sanitatie’. Bizar dat in dat soort landen het niet zelfsprekend is dat er geen water of sanitair is.

Eigenlijk viel het allemaal ontzettend mee met mijn watersnood en na een uurtje liet de douchekop mij niet meer in de steek en kon ik weer onbeperkt limonade drinken. Alleen m’n douche is nog steeds niet schimmelvrij, toch jammer.