Goed voorgenomen is het halve werk

Goed voorgenomen is het halve werk

27 december 2012 door Beppie
Deel deze pagina

En toen hadden we Kerst voor dit jaar alweer achter ons gelaten. Het lekkere eten, Home Alone 1 & 2 en de spelletjes worden weer opgeschoven naar volgend jaar. De kerstgedachte: “hoe meer kilo’s, hoe meer vreugd’, zal de Kerst nog een tijdje vers in het geheugen houden. Toch is de feestelijkheid nog lang niet afgelopen na Kerst: een knallend Oud en Nieuw staat alweer op ons te wachten, inclusief de goede voornemens die daar bij horen…

Het is eigenlijk niet zo slim om op één januari te beginnen met je goede voornemens bedacht ik laatst. Allereerst kan je niet beginnen met afvallen, wat toch één van de meest gehoorde voornemens is. Met Oud en Nieuw koop je altijd veel te veel oliebollen, appelbeignets en andere lekkernijen, die je dus één januari nog op moet eten omdat het anders zonde is om weg te gooien. Ook kan je niet beginnen met sporten omdat alle sportscholen op nieuwjaarsdag doorgaans dicht zijn. En voor de mensen die roken moet het pakje sigaretten dat je voor Oud en Nieuw gekocht hebt nog leeg. Dus, mijn eerste goede voornemen is simpel en luidt als volgt:

“Al mijn goede voornemens beginnen op twee januari.”

Zo, dat ging makkelijk. Al één goed voornemen voor het nieuwe jaar, nu de rest nog. Ik wil eigenlijk niet afvallen, want dat zou beteken dat ik ook geen bier meer mag drinken en geen patatje oorlog meer mag eten. Dat zou voor een student wel een moeilijke opgave zijn. Dus afvallen als goed voornemen valt af. Eigenlijk zijn er wel een aantal dingen die ik altijd al in Groningen heb willen doen, maar nog nooit aan toegekomen ben. Het is ook veel leuker om juist dingen wél te mogen in plaats van niet. Anders is goede voornemens hebben niks aan. Ik heb een paar dingen bedacht die ik in het nieuwe jaar ga doen:

  • Martinitoren beklimmen en wanneer ik bovenop ben beland, een echte Groningse eierbal eten die ik daarvoor bij ‘de Hoek’ op de Grote Markt uit de muur heb getrokken.
     
  • Een kijkje nemen in het Groninger Museum, waar ik (shame on me) nog nooit ben geweest. Cultuur snuiven kan voor niemand kwaad.
     
  • Door de grachten varen met een bootje, naar iedereen zwaaien en heel veel foto’s maken. Kortom, toerist in eigen stad spelen.
     
  • Naar een wedstrijd van de plaatselijke FC, om daar de lokale helden naar de overwinning te schreeuwen en een wave te beginnen.

Ik moet zeggen, ik ben tevreden over deze lijst. Een goed begin is het halve werk, maar dan moet het natuurlijk wel echt uitgevoerd worden. Uiteraard ga ik volgend jaar natuurlijk ontzettend goed studeren en heeele hoge cijfers halen. En van negen tot vijf in de UB zitten, maar dat spreekt voor zich.

Voor nu wens ik jullie allemaal een top jaarwisseling en alvast een heel goed 2013!