Nooit meer drinken

Nooit meer drinken

01 maart 2013 door Beppie
Deel deze pagina

Nooit meer drinken. Nooit meer!  Vanaf nu is het écht afgelopen, dat laatste biertje was er sowieso één te veel. Hoe kan je je zo ellendig voelen? Ik staar met mijn hoofd naar het plafond. Ik durf me niet te bewegen, in de angst dat mijn maag zich omdraait. M’n telefoon? Waar is m’n telefoon?! Oh, gelukkig, gewoon op de grond. Naast m’n pinpas. Dat is ook de meest logische plek natuurlijk. Hoe kan ik daar het beste bij zonder me al te veel te bewegen? Niet dus. Ik bewoog al te veel en m’n maag maakt een rondje, evenals m’n hoofd. Er lijkt wel een bom ontploft te zijn. Zowel in mijn hoofd als in de kamer.

Eenmaal m’n uitschuifarm gebruikt te hebben om m’n telefoon te bereiken schrik ik me rot: is het al twee uur?! Ik probeer na te denken hoe laat ik thuis was en hoe lang ik dus geslapen heb. Ik weet het niet meer. Moet ik vandaag nog iets? Wat voor dag is het eigenlijk? Volgens mij vrijdag, dan hoef ik niks gelukkig. Het vooruitzicht om nog even in bed te blijven liggen stemt mij tevreden. Ik moet ook echt een ander dekbedovertrek nemen. Die streepjes maken me nog duizeliger dan dat ik al ben.

"Een bom lijkt ontploft te zijn, zowel in m'n hoofd als in m'n kamer"

Ik probeer terug te halen wat er allemaal is gebeurd die avond. Het was echt gezellig. Totdat ik verstandig aan de cola wilde beginnen. Cola is super lekker. En je moet natuurlijk goed hydrateren tijdens het stappen om een verschrikkelijke katerochtend te voorkomen. Of eigenlijk kater dag, aangezien je de hele dag niks waard bent. Maar in plaats van cola kreeg ik tequila. Tequila is killing kan ik je vertellen. Ik denk dat ik me daarom nu zo voel.

Gelukkig is er één remedie die tegen elke kater helpt, hoe erg deze ook is. Dat is melk. Melk is goed voor elk en al helemaal als je een kater hebt. Het beste is een twee liter jerrycan. Melk in combinatie met een tosti is eigenlijk het beste. Of een gebakken ei. Deze twee zorgen ervoor dat je er weer relatief goed tegenaan kan op een brak dagje. Het is alleen zaak jezelf naar de koelkast te slepen, hier moet je dan ook goed te tijd voor nemen. Zowel fysieke als psychische voorbereiding is vereist voor de tocht naar de koelkast.  

Terwijl ik dit heilige vocht naar binnen werk, voel ik met elke slok de energie steeds meer in m’n lichaam stromen. Heerlijk gevoel. Ik denk dat ik er vanavond wel weer tegenaan kan. Want wat je ziek maakt, maakt je ook weer beter toch?

(Dit verhaal berust natuurlijk niet op de waarheid. Ik drink nooit teveel. Nooit).

Sorry mam.

Toen alles nog goed was