Studenten zijn buitenaardse wezens

31 oktober 2012 door Beppie
Deel deze pagina

Studenten zijn buitenaardse wezens

Soms, na vier jaar studeren, zie je ineens het licht. Je doet ontdekkingen die voor de buitenwereld allang bekend zijn, maar omdat je er zelf midden in zit iets minder snel doorhebt. Ik heb het over het studentenleven. Studenten zijn eigenlijk best vreemde wezens. We houden er soms vreemde gewoontes op na, die niet-studenten raar in de oren  kunnen klinken. Ook doen we dingen waarvan we later zullen denken: “waar was ik in vredesnaam mee bezig?”. 

Toen ik laatst in het ‘t Golden Fust stond, bedacht ik deze filosofie. Het eerste vreemde fenomeen is dat we met z’n allen in de kroeg staan, zwetend en op elkaar gepakt alsof we een stel plofkippen zijn. De vergelijking met de laatst genoemde subgroep wordt compleet gemaakt door het feit dat we onszelf verzadigen tot we niet meer kunnen. Niet met antibiotica, maar met vloeistoffen. We doen een poging tot bewegen wat we zelf dansen noemen, wat vaak resulteert in vervelende botsingen. Wanneer we naar het toilet willen, is het wc-papier uiteraard op. Maar dat maakt natuurlijk niks uit, want vroeger hadden ze dat ook niet. Niks vies aan. Vervolgens wil je je handen wassen (en ja dit is echt gebeurd), is de spoelbak weggehaald. Niks aan de hand, want de muziek roept je alweer de dansvloer op. Daar ga je weer staan tussen alle zwetende lijven.

Over het algemeen zijn feestjes onder iedereen wel geliefd. Voor studenten is dit echter een zeer belangrijk component van de week. Mijn zusje had dit weekend haar ‘sweet sixteen party’. Zestien jaar is natuurlijk een hele mijlpaal en dat moest gevierd worden. Met een fles Safari en een fles Passie. Erg onschuldig als je dit vergelijkt met wat studenten naar binnen kunnen werken. Een random spelletje Kingsen (drankspelletje met kaarten) kan er al voor zorgen dat je een mix van bier, melk, wiskey en berenburg moet drinken. Iets minder onschuldig en nogal misselijkmakend.

Ze zeggen dat de studententijd de tijd van je leven is. En ik kan niet anders dan dit beamen. Wat is deze tijd fantastisch. Ik vind het helemaal niet erg om te gaan slapen wanneer de rest van de wereld wakker wordt. Het is ook heus niet raar om vier uur ‘s middags met de Turkse pizza te ontbijten die je de vorige nacht gehaald hebt. En gebiologeerd kijken hoe je niet-afgewassen pan van drie week geleden wegloopt van de schimmel is alleen maar goed voor de algemene ontwikkeling. Daarom moeten we van deze tijd genieten zolang ons werkende leven nog niet begonnen is en zolang de regering ons dit niet onmogelijk maakt.

Proost!