Het overdrachtsdiner

20 november 2012 door Blogtalent
Deel deze pagina

Het overdrachtsdiner

Het overdrachtsdiner. Als je een commissie doet is dit iets wat absoluut niet mag ontbreken. Een overdrachtsdiner  organiseer je  voor je voorgangers. Officieel wordt hier de taak van de commissie echt ‘overgedragen’ maar uiteraard gaat het in werkelijkheid om de gezelligheid en het beter leren kennen van je voorgangers.  Vorige week had ik met een van de commissies die ik bij de JFV doe het overdrachtsdiner. Na een lange discussie over wat we zouden gaan koken en wat het thema zou worden waren we er helemaal klaar voor. Het werd gourmetten.  Een thema mocht natuurlijk niet ontbreken. Vooral het vrouwelijke deel van de commissie was voor het thema ‘Los in het sprookjesbos’ en aangezien de dames in de meerderheid zijn binnen de commissie was het kiezen van een thema snel beslist.

De maandagmiddag stond vooral in het teken van voorbereiden. Dit begon uiteraard met inkopen doen. Voor veertien hongerige studenten inkopen doen is zo makkelijk nog niet. Je bent student en moet natuurlijk ook nog op de welbekende ‘centjes’ letten. Toch wil je een goed diner neerzetten en dan mag het natuurlijk aan niets ontbreken. Na al het gourmetvlees uit de plaatselijke Jumbo te hebben ingeslagen, en ook de overige ingrediënten te hebben gehaald voor een geslaagde avond (gerstenat en wijn) verliep dit deel van de voorbereiding vlekkeloos.
Maar uiteraard mag een goed kostuum, passend bij het thema, niet ontbreken deze avond. Gelukkig hoefden we hier niet lang over na te denken. Een commissiegenoot van mij wist, geloof het of niet, ‘roodkapje kostuums’ te regelen voor het mannelijke deel van de commissie. Het was nog een flink karwei om mezelf in het kostuum te hijsen, laat staan de rits van het kostuum fatsoenlijk dicht te krijgen. Dit is dan ook niet gelukt. Maar uiteindelijk was ik er dan toch echt klaar voor, net als de rest van mijn commissie en onze voorgangers. Iedereen had z’n best gedaan en dit zorgde dan ook voor een fraai gezelschap aan tafel. Van Sneeuwwitje tot Fred Flintstone, en van Tinkerbell tot Assepoester. Ze waren er allemaal deze avond. Na de speeches van de oud-voorzitter en de huidige voorzitter kon het diner dan echt beginnen.

Het gourmetten zelf verliep vlekkeloos (gelukkig kan hier weinig aan mislukken) en na het geslaagde toetje (de mc flurry’s van de Mc Donalds) kon de avond niet meer stuk. Daarna werd er natuurlijk onder het genot van een drankje nog bijgepraat over deze geslaagde avond. Afwassen was gelukkig niet nodig, plastic bordjes en bekertjes zijn een ideale uitvinding voor dit soort gelegenheden,  en dus  zat de avond er alweer bijna op.
Bijna, eerst mezelf nog weer uit het roodkapje kostuum weten te krijgen…
 

Deze blog is in november 2012 door Reimer geschreven.