KEIndeloos Genieten!

20 augustus 2011 door Blogtalent
Deel deze pagina

KEIndeloos Genieten!

De KEI week, die een tijdje geleden nog zo ver weg leek, is alweer afgelopen. De Groningse populatie tussen de 18 en 20 is weer een groot aantal keelontstekingen en andere aandoeningen die wijzen op het nuttigen van alcohol en een lage weerstand rijker. Slopend, zo’n week dansen, springen, schreeuwen en bier drinken. Gelukkig is er nog een week rust ingepland voordat de meeste introductiekampen van start gaan. En daarna is het dan toch echt weer zo ver, zoals elk jaar maakt het studiejaar zijn intrede.


Het was ook dit jaar weer een waar spektakel. Een dikke vierduizend aanstaande studenten stonden maandag in de rijen op het Academieplein om zich in te schrijven en het befaamde rode KEI bandje te bemachtigen. Dit bandje was de gehele week de sleutel tot de magische wereld die Groningen heet. Dag één van de KEI week begon gelukkig gelijk met droog weer en zelfs een heerlijk zonnetje tot ieders grote opluchting. Op de informatiemarkt op de Vismarkt waren vele studentenverenigingen, roeiverenigingen en bedrijven prominent aanwezig om zichzelf te promoten. Onder het genot van een gratis kop koffie of natuurlijk een koud pilsje kon er worden gechillt in de lounge area midden op de Vismarkt.


Met het bonnenboekje kon er lekker goedkoop worden gegeten op verschillende locaties verspreid door de stad en hier werd natuurlijk gretig gebruik van gemaakt. Spotgoedkoop je buikje rond eten bij de Drie Gezusters of de Eerste Kamer, wie wil dat nou niet? Een goede bodem voor het eerste nachtje feesten in hartje Groningen is natuurlijk erg belangrijk. Met het oog op het alcoholbeleid werd dit door de KEI leiders vanzelfsprekend niet met dezelfde woorden gebracht, maar iedereen wist het. Goed eten, kinderen, er staat een heftig nachtje voor de deur.


De week is voorbij gevlogen. De KEI parade over de Grote Markt, je stem schor zingen op de Night of the Songs of zwemmen op een heuse pool party bij zwembad de Papiermolen niet te vergeten. Vrijdagavond was het alweer tijd voor het eindfeest. De hitjes van Don Diablo en Sidney Samson zorgden er voor dat ook de laatste avond menig voetje van de vloer ging en er diverse pasjes werden gemaakt. Bezweet, beschonken, moe maar voldaan werd de garderobe van Martiniplaza om vier uur ’s nachts weer leeggeplukt door de aspirant studenten. Nog even lekker bijkomen en dan mentale voorbereidingen treffen om het studiejaar met frisse moed in te gaan. Complimenten aan iedereen die heeft meegewerkt aan de KEI week dit jaar, hij was top!

Gosse schreef deze blog in augustus 2011.