Meisjes Doen Het Mooier

14 juli 2012 door Blogtalent
Deel deze pagina

Meisjes Doen Het Mooier

Meisjes zijn betere studenten dan jongens. Het heeft even geduurd voor ik dit accepteerde, maar ik heb me er nu voor opengesteld. En het is gewoon waar. Je merkt het aan alles. Niet alleen is er al uit legio onderzoeken gebleken dat meisjes hogere cijfers halen en minder lang over hun studie doen, maar ook kunnen zij beter leren. Of ja, beter leren. Ze kunnen in ieder geval mooier leren. Dit baseer ik puur op mijn eigen bevindingen in de Universiteits Bibliotheek. Meisjes studeren mooier dan jongens.


Ik kijk op van mijn laptopscherm. Het meisje dat net de leerzaal van de UB waar ik zit binnen is komen lopen is gefocust en geordend. Allereerst haalt ze haar laptop keurig netjes uit een modebewuste laptoptas en vervolgens wordt er met een gracieuze zwier een aantal boeken tevoorschijn getoverd. Meisjesboeken. Ik bedoel hiermee niet boeken die over meisjes gaan of specifiek voor meisjes zijn geschreven. Nee, ik bedoel boeken met dezelfde inhoud als de boeken van de jongens, maar dan netjes. De meisjesboeken kun je herkennen aan de kaften die nog perfect intact zijn. Ze legt de boeken op gepaste afstand, perfect in lijn met de laptop. Ook het collegeblok dat daarna nog op tafel wordt gelegd ziet eruit alsof het net uit de winkel komt. Alles is mooi.


Dan heb ik het nog niet eens gehad over de studiestimulerende producten die zijn meegenomen. Het flesje water, de appel, de Peijnenburg ontbijtkoek en het yoghurtje. Het flesje water kan trouwens ook een flesje sap zijn. Van die verse van de Albert Heijn. Het yoghurtje is vaak een Breaker, zo ook nu. Zo’n astronautenmaaltijd-achtige knijpzak, met stukjes. Meisjes zijn gek op yoghurt.


Jongens daarentegen nemen alleen een laptop mee. En een collegeblok, dat vaak bijna uit elkaar valt van ellende. Losse bladen, opgevouwen hoeken, koffievlekken, je kent het wel. Voor de rest nemen ze niet veel mee. Oja, wel hebben ze vaak nog een blikje energiedrank mee. Van het huismerk van de supermarkt waar ze toevallig voorbij fietsen op weg naar de UB. Maar geen yoghurt.


De bieb wordt wel steeds leger naarmate de vakantie dichterbij komt, want voor de meeste studenten zijn de tentamens achter de RuG (ja, zó flauw). Grote kans dat de kroegen op hun beurt weer voller zitten. Vol met meisjes die proosten op de tentamens die ze hebben gehaald. En ook vol met jongens,waarvan de helft proost op de tentamens die zijn gehaald en de andere helft proost op de vakantie. Ik moet me nog even focussen. De Masterscriptie moet af. Toch moet ik soms even van mijn laptop opkijken om mijn medestudenten te observeren. Meisjes zijn goed in studeren, ik ben goed in bestuderen.
 

Door Gosse