Recept voor 'Een mooi feestje'

29 april 2013 door Blogtalent
Deel deze pagina

Wat zijn de ingrediënten van een ‘mooi feestje’? Als je het aan mij vraagt zou ik zeggen dat een recept voor een ‘mooi feestje’ er zo uit hoort te zien:

Ingrediënten/benodigdheden:
-Vrienden waarmee je kunt lachen
-Vrienden waarmee je kunt dansen (ook als dit totaal uit de maat is, of misschien wel JUIST als dit niet helemaal ritmisch is, is een mooie avond gegarandeerd)
-Muziek met een lekkere beat
-Een outfit waar je je happy in voelt (dit kan ook heel goed een bananenpak zijn)
-Make-up die bij je past (een met verf bekladderd gezicht kan ook prachtig staan)
-Accessoires die de boel nog wat opleuken (een plastic nep-snavel of enorme vleugels zijn ook toegestaan)
-Drankjes die smaken alsof er een engeltje op je tong pist (voor de één is dit een goudgele pretcilinder (Bier), voor de ander een shotje jonge jenever en weer een ander gaat voor cola’tje light)

-Een locatie (ja, dit is een ruim begrip)

1. Kleed je zoals jij dat wil (van bananenpak tot hooggesloten blouse: it doesn’t matter)
2. Doe wat mascara, neonverf of rode lippenstift op je gezicht
3. Kies een snavel of ander opzetstuk uit je verkleeddoos
4. Zoek een stel mooie gekken bij elkaar
5. Ga met z’n allen naar een locatie waar je de mooie hitjes op een afstand van 2km al kan horen
6. Zorg voor een drankje in je hand
7. Dans tot de morgen komt, ritmisch of aritmisch
8. Feest smakelijk!

9. Toetje: Drink een hele boel water en droom over de nachtelijke avonturen

Nu ik dit zo schrijf, bedenk ik me dat dit recept aardig overeenkomt met een aantal nachten uit de afgelopen weken. In Groningen zijn heel wat van dit soort ‘mooie feestjes’ te vinden.

Vrijdag 19 april vond Neonsplash plaats in MartiniPlaza. Wat een feest! Iedereen was in het wit gekleed en toen om 2:00 het startschot werd gegeven zat iedereen binnen een mum van tijd onder de neonverf in alle kleuren van de regenboog. Mijn gezicht was vooral roze en ik was er blij mee. De zonnebrillen op ieders hoofd voor bescherming van de ogen, gaven het geheel een zomers tintje. Dit recept was zeker goed gelukt. De kleuren kwamen goed uit op de witte achtergrond en door de diversiteit aan combinaties (geel met groene stippen of blauw-roze-gele strepen) was het zeker niet nodig een extra smaakversterker toe te voegen. De mensen dansten tot de morgenzon en de DJ wist hoe hij draaien moest. Een ‘mooi feestje’ bij uitstek.

Ook afgelopen zaterdag was er een goed gelukt recept te vinden op Aegir. De SRG (roeiwedstrijd) vond dit weekend plaats in Harkstede en het feest was op Aegir. De lustrumband zorgde voor een mooi sfeertje en het bier vloeide rijkelijk. Een beetje druk was het wel in het, niet zo hele grote, saphok. Dit zorgde ervoor dat het bier niet alleen in je mond terecht kwam maar ook op je hoofd. Nou schijnt bier goed te zijn voor je haar, dus dat denk ik dan altijd maar en dan valt het wel mee.Dankzij mijn lieve ploeggenootjes heb ik ‘de duikboot’ uitgevonden (bier met hierin een flesje flugel). Shame on me, kende ik dit na drie jaar studentschap nog niet. De volgende dag bleek dat de duikbootjes iets te veel naar de oppervlakte dreigden te varen en was ik stiekem wel blij dat deze onderzeese ontdekking nu pas plaats heeft gevonden. Ik denk dat dit me de afgelopen jaren aardig wat mannen met de hamer gescheeld heeft.

Aankomende nacht staat er als het goed isook weer een ‘mooi feestje’ op me te wachten: de laatste koninginnenacht voor minstens de aankomende dertig jaar. Mijn oranje outfit ga ik zo maar even zoeken, de nagels zijn in stijl gelakt en mijn lieve nicht uit Limburg komt speciaal naar Groningen om dit feestje mee te maken, ik kan niet wachten om dit recept uit te proberen!

Door Evelyn

Neonsplash