Afleiding in tentamenweken en een hopeloos verzoek

Afleiding in tentamenweken en een hopeloos verzoek

16 oktober 2015 door Dagmar
Deel deze pagina

Het is oktober. De bibliotheek zit vol met mensen die daar liever niet zouden zijn en ik zou willen zeggen zachtjes, maar helaas kan dat niet, komt de traumahelikoper langs gevlogen. Er is net een nieuw album uit van Editors, ik heb net ontdekt dat Capital Cities naast ‘Safe and Sound’ ooit een geweldige plaat heeft uitgebracht en voor mij ligt een boek van bestuursrecht 2. De ideale combinatie is het niet.

Want dat is waar tentamenweken goed voor zijn. Altijd in diezelfde periode ontdek je een nieuwe band, serie of programmareeks van een zender met een hoger getal dan  jouw leeftijd ooit zal zijn.

Voor zulke problemen bestaat er maar een oplossing: leren en later dat ene nieuwe ding in je leven bekijken. Het is dé oplossing, die vrijwel niemand kiest. Iedereen in de bibliotheek luistert tegelijkertijd met het leren van grote stukken stof over het specialiteitsbeginsel, ‘kangaroocourt’ of ‘all the kings’. Of nou ja, ik tenminste.

Ik weet dat het slecht is. Leren en muziek luisteren tegelijk. Het argument dat je switch tasking skills verbeteren zal ik dan ook niet gebruiken. Maar toch. Voor mij voelt het alsof ik twee keuzes heb: luisteren naar muziek én leren of alleen luisteren naar muziek. En ja, in een tentamenweek kies je dan voor optie 1.

Dus een kleine oproep (die waarschijnlijk niets zal uithalen) aan alle uitgevers van onder andere muziek: zouden jullie alsjeblieft geen muziek meer willen uitbrengen in de weken voor mijn tentamens? Het is waarschijnlijk een poging die niets en niemand zal bereiken, maar toch. Laat mij gewoon lekker luisteren naar het gesnif van mijn buurman, de bevroren vogeltjes buiten en de traumahelikopter (en dan dus niet de band!11!).