Beste hand-in-hand-fietsers,

Beste hand-in-hand-fietsers,

31 mei 2015 door Dagmar
Deel deze pagina

In het gehele universum is er slechts een fenomeen dat ik volkomen veracht. Af en toe zie ik ze weer voorbij fietsen in een tempo dat je gewoon moet tutoyeren, in plaats van dat je er ‘u’ tegen zegt. Ik heb het over mensen die hand in hand fietsen. Speciaal voor die mensen (meestal stelletjes) schreef ik een brief.

Beste hand-in-hand-fietsers van planeet aarde,

Graag zou ik jullie aanspreken op het gedrag dat jullie vertonen. Het is namelijk levensgevaarlijk om je als een menselijke catamaran voort te bewegen. Jullie brengen mens, dier en alle levensvormen die nog niet ontdekt zijn in gevaar. Niemand kan tussen jullie door fietsen en jullie kunnen niet makkelijk manoeuvreren. Onhandig voor alle mensen die iets van hun leven willen maken.

Ook wil ik graag spreken namens alle mensen zonder relatie. Het is al erg genoeg dat er op een verjaardag 83 keer gevraagd wordt of je al een vriendje hebt, laat staan dat je met je neus op de feiten moet worden gedrukt door een doelloos fietsend stel.

In plaats van storend samen rondfietsen kunnen jullie bijvoorbeeld ook gaan zitten zoenen tussen de schappen van jullie plaatselijke supermarkt (hopelijk ergens heel ver weg ), boterhammen voor elkaar smeren in een hoekje van het Noorderplantsoen of serenades zingen voor elkaar, onder het genot van een glaasje  kindercola, om je liefde aan de ander te tonen. Al deze uitingen zijn zelfs nog duidelijker ook. Een hand kan je immers aan iedereen geven.

O, en trouwens, voor als het je was ontglipt: er is allang een fiets uitgevonden waarop je met z’n tweeën kan fietsen. Een tandem. Zo’n fiets waarop je noch levend noch dood gezien wil worden, tenzij je op een van de Waddeneilanden bent. Want daar mag dat wel.

Met vriendelijke groet,

De eenzame fietser

Lieve mensen, willen jullie dit nooit meer doen?