Een heugelijke druilerige donderdag

Een heugelijke druilerige donderdag

11 april 2015 door Dagmar
Deel deze pagina

We belden aan. De fietsen waren gestald, de spullen gepakt, maar echt een idee van wat er zou komen hadden we niet. Op de fiets hadden we de wind mee. Het was donderdag, het had gehageld en heel Groningen was grijs. Als een bliksemschicht in slowmotion waren de gedachten door mijn hoofd geflitst. ‘Is het echt wel zo leuk als iedereen zegt? ‘ en  ‘Heb ik hier talent voor?’ waren vragen die bij mij waren opgekomen.

Open ging de deur. Ik was vijf stappen verwijderd van iets dat ik later ‘de Sapjeskamer’ zou gaan noemen. Er stonden mensen in zwarte nette  pakken en mensen met roze t-shirts. Op de achterkant van de laatste 'soort' stond het logo van de rolling stones, in het wit afgedrukt, met eronder ‘LIK’.

Je zal nu wel denken: Dagmar, waar was jij die druilerige donderdagmiddag? Wel, lieve en natuurlijk ook gemene (waarom worden die nooit aangesproken?) mensen, mijn huisgenoot Loes en ik gingen kijken bij de grootste (niet-corporale) studentensportvereniging van Noord-Nederland: de Algemene Studenten Roeivereniging Gyas. Samen gingen we naar de openroeimiddagen, middagen waarop je mag komen kijken bij Gyas. Daar kregen we na een ‘van harte welkom bij Gyas’ van het bestuur (de mensen in de nette zwarte pakken) en van het LIK (de commissie Lenteintroductie, herkenbaar aan hun roze t-shirt) een rondleiding. Tijdens de rondleiding hebben we een stukje geroeid en omdat ik een goede indruk van Gyas had gekregen besloot ik me meteen erna aan te melden als lentelid. Ook mijn huisgenoot deed dit. Bij Gyas kan je overigens op twee momenten in het jaar lid worden: tijdens de Keiweek en in de lente.

Diezelfde dag, ’s avonds, kreeg ik een mail met heugelijk nieuws: ‘Graag verwelkom ik (de abactis) je bij A.G.S.R. Gyas!’. Van mijn huisgenoot kreeg ik een whatsappje. Ook zij was ingeloot bij Gyas (Gyas kent een loting). Samen met ongeveer zestig anderen werden we lentelid.

De dinsdag daarop vond de indelingsavond plaats. Op een indelingsavond krijg je te horen in welk ploegje je bent ingedeeld. Met dat ploegje (in mijn geval negen lenteleden en tien coaches) werk je toe naar de afroei. De afroei is een wedstrijd waarin al deze ploegjes tegen elkaar strijden.  

Na een namenrondje en wat drankjes op de indelingsavond fietste ik weer naar huis. Moe en niet zo voldaan. Ik moest eerder naar huis omdat ik de dag erna het tentamen Burgerlijk recht 1 moest maken. Gelukkig kon ik mijn achterstand ruimschoots inhalen op de ploma.

Goed nieuws! Deze blog bestaat uit twee delen en dit was deel een. Deel twee heet 'Potpourri van termen' en dat deel kan je hier lezen: http://www.groningenlife.nl/bloggers/dagmar/potpourri-van-termen