Kamerqueeste

Kamerqueeste

30 september 2016 door Dagmar
Deel deze pagina

Het restje dagen van 2015 stroomt langzaam weg. De inhoud van de afvoer in mijn huis inmiddels niet meer. Die zit vol met farfalle, courgette en restjes komkommerschil die het water blokkeren weg te stromen. Pas als je op kamers woont kom je erachter hoe lastig het is iets schoon te houden. De tegels van de keuken, het aanrecht, de gang en de wc. Niets blijft lang schoon.

Bijna elke student die niet meer ‘thuisthuis’ woont heeft huisgenoten. Vorig jaar, toen ik eerstejaars was, woonde ik in een meidenhuis van Stichting Eerstejaars Huisvesting. Omdat het een huis was voor eerstejaars moest ik er na een jaar weer uit. Ik had 12 huisgenoten en woonde in twee kleine ‘hutjes’ van 7 m2. Het huis hielden we samen schoon met behulp van moeilijk ontcijferbare schoonmaakroosters die niemand echt kon volgen.

Het grootste voordeel van het wonen daar was dat ik meteen 12 andere mensen kende in Groningen. Vaak hoor je dat studenten die net op kamers zijn gegaan zich eenzaam voelen. Ik had geen tijd om daarover na te denken.

Een ander voordeel was dat ik lang van te voren wist dat ik moest zoeken naar een nieuw adres. Omdat je in die 12 maanden dat je in Groningen woont zelf een netwerk opbouwt, zal je veel sneller een reactie krijgen als je een berichtje op facebook post dan als je dat doet zonder dat je in de stad mensen kent.

De tip die ik komende eerstejaars studenten of andere kamerzoekenden graag wil meegeven is om je geen zorgen te maken over je eerste adres. Ga desnoods de eerste 3 maanden in een voor je gevoel formaatje kleedkamer wonen. Na die maanden ken je namelijk vast een aardige student van je studenten/studievereniging of studie die jou verder kan helpen met het zoeken naar je eigen kleine paleisje. Zo woon ik nu bijvoorbeeld in een herenhuis aan de haven.