Mayday Mayday! - Sinterkaals

Mayday Mayday! - Sinterkaals

03 december 2014 door Dagmar
Deel deze pagina

2 december 2014 - Ik zie eruit alsof ik de poorten van Glastonbury ga binnentreden. Ik heb mijn hoge roze laarzen aan en oude kleren die wel tegen een stootje kunnen. It’s that time of the year again denk ik terwijl ik op de plank de boot binnenstap. Buiten is het koud, maar binnen in de Nicolaas Mulerius, de klipper (een ultra groot soort zeilschip) van de vereniging waar ik lid ben, G.S.Z. Mayday, is het warm.

Ik weet zeker dat je dacht toen je de titel las: ‘Die Dagmar is dus wel blogger enzo, maar ze kan niet eens Sinterklaas spellen’. Maar dat is helaas voor jou niet waar: het was tijd voor het jaarlijkse feest van het mannendispuut Aal: Sinterkaals. Mayday kent meerdere (zowel dames- als heren)disputen maar ook zeilteams (zeilende disputen, maar dat ze stiekem een dispuut vormen mag je eigenlijk niet zeggen…).

Als ik binnen ben is het beloofde 5 centimeter laagje pepernoten-bier mix nog niet op de grond te vinden. Op de boot wordt naast Heineken ook Jillz geschonken, een groot wonder in de wereld van de studentenverenigingen. Bij Mayday staat dat bekend als Jillz mannenpils. Ongegeneerd een koud Jillzje drinken als man is dus geen probleem: des te meer reden om eens een Jillzje te komen doen in de Kei-week van 2015 op de Nico!

Sint NICOlaas arriveert op de boot met een aantal pieten. Buiten wordt een gedicht voorgedragen door de sint en als dat gedaan is mag iedereen weer naar binnen. Binnen wordt er door de pieten gesmeten met pepernoten waardoor de belofte van het laagje vieze mix, al waargemaakt wordt. Tussen het dansen en praten op de te gekke liedjes van de DJcie (cie=commissie) leest de sint gedichten voor. Vaak zijn het sarcastische, ironische en een piepklein beetje gemene gedichten gericht op een dispuut, persoon of jaargang. Maar ja, de sint heeft ze laten schrijven door de rijmpiet dus hij kan er ook niks aan doen.

Na een mooi feestje keer ik terug naar huis. Mijn roze laarzen zijn inmiddels bruin en ruiken naar bier. Samen met enkele lieve ploeggenootjes fiets ik terug. In het eerste jaar dat je lid bent bij Mayday vorm je, sinds twee jaar geleden (toen werd het ingevoerd), een zeilploeg. Met dit ploegje eet je op de donderdag en ga je samen naar de boot. Mijn ploegje, 21Loef (natuurlijk het allerleukste ploegje (#ploegliefde)) won de EJC-bokaal: de prijs van de eerstejaarscommissie die ze uitreiken aan het ploegje dat het beste heeft gepresteerd in de EJC-wedstrijd. De wedstrijd bestond dit jaar uit lasergamen, beachvolleyballen, een pub quiz doen en natuurlijk ook uit zeilen!