Opvalweek

Opvalweek

30 oktober 2014 door Dagmar
Deel deze pagina

‘Liever geen glanzende kleding of accessoires. Liever geen effen zwarte of donkerblauwe kleding. Liever geen brillen dragen. Je kunt je haar het beste niet los dragen, wel in een knot of staart. Openstaande colberts en jasjes kun je beter sluiten of tegen je lichaam aandrukken. Houd je vingers tegen elkaar aan.’

Als je deze zinnen zo leest denk je waarschijnlijk ‘Waar slaan deze zinnen op?’. Deze zinnen zouden mijns inziens prima tussen de regels van een totalitair regime kunnen staan als ze in de gebiedende wijs zouden staan. Maar nee, dat doen ze niet en zijn ze dus niet. Dit zijn zinnen die op een folder stonden van de HEMA. Zinnen die stonden bij het stukje ‘maak je eigen 3D-beeldje’. En zo zijn er meer dingen die mij in deze tentamenweek, waarin ik zo veel meer te doen had dan ideeën voor mijn blog bedenken, opvielen.

Ik woon in een groot huis met wel twaalf huisgenoten. En ook wij, hip als we zijn, hebben een groepswhatsapp. Onlangs ging het brandalarm af. Ik stuurde in de groepswhatsapp ‘Alweer brandalarm…. Is het a. een echt brandalarm en moet ik nu maken dat ik weg kom of b. een of andere trol kan niet koken?’. En eerlijk als ze was stuurde de trol uit haar donkere grot ‘b, Ik kan niet koken’. Mijn huisgenoten zijn verrassend eerlijk.

Ook viel mij deze week een fenomeen op, toen ik naar de televisie zat te kijken met mijn huisgenoten. Op televisie zeggen mensen, die een tatoeage laten zetten, vaak ‘Ik heb zo veel meegemaakt, daarom laat ik deze tatoeage zetten’. Als je iets ergs hebt meegemaakt en het voor jou bij het hele verwerkingsproces hoort, oké, dan is er sprake van een legitieme reden. Maar niet als je het hier bovenstaande zegt. Als ik namelijk een dag naar de dierentuin ga heb ik ook veel meegemaakt. Maar dat is dan voor mij nog geen reden om ringstaartmaki’s op mijn rug te laten tatoeëren. Zeg dus liever ‘ik heb erge dingen meegemaakt’ in plaats van ‘ik heb zo veel meegemaakt’.

Toen ik aan het SOGgen was deze week (SOG= Studie Ontwijkend Gedrag vertonen) zag ik op Facebook dat er een app was waarop je kon zien hoe oud je kan worden. Als je daarop hebt geklikt krijg je een status op je tijdlijn met hoe oud je zal worden volgens die app. Ik zou daar nooit op drukken. Ik ben zo bang dat als er uit komt dat ik 105 word, ik denk ‘laat ik nooit meer naar de ACLO (http://www.aclosport.nl/) gaan en me volvreten met chips’.